22.9 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăSpecialRomanii vor putea calatori fara vize in Turcia

Romanii vor putea calatori fara vize in Turcia

Cetatenii romani care doresc sa calatoreasca in Turcia nu vor mai avea nevoie, in viitorul apropiat, de viza de intrare, anunta Ministerul de Externe. La data de 7 ianuarie 2010 a fost promulgata legea privind eliminarea vizelor pentru cetatenii romani care doresc sa calatoreasca in Republica Turcia pentru o perioada de pana la 90 de zile, in termen de 6 luni.

Masura va intra in vigoare dupa anuntarea autoritatilor de frontiera turce si este valabila pentru cetatenii romani posesori de pasapoarte simple. Data intrarii in vigoare a legii va fi anuntata de Ministerul de Externe.

Masura este valabila pentru cetatenii romani posesori de pasapoarte simple.

Intrarea in Republica Turcia se face doar pe baza pasaportului valabil. Romanii care doresc sa calatoreasca in Turcia sunt sfatuiti sa detina, pe langa pasaport, si cartea de identitate, unde sunt precizate date suplimentare de identificare.

Au existat cazuri in care cetateni romani aflati pe teritoriul Republicii Turcia au fost retinuti de politia locala din cauza unor coincidente de nume cu cel al unor persoane care au comis infractiuni pe teritoriul acestui stat.

MAE recomanda cu insistenta cetatenilor romani sa nu plece la drum in afara granitelor Romaniei fara a avea incheiate asigurarea medicala, de viata si de calatorie.

Turcia a hotarat sa ridice vizele pentru cetatenii romani care calatoresc in aceasta tara inca de anul trecut, acum fiind luata decizia guvernamentala si s-a stabilit data de la care se aplica aceasta masura.

Cele mai citite

Cristian Diaconescu susținut la Președinția României de un partid surpriză

Fostul ministru de Externe, Cristian Diaconescu, este disperat după imagine și funcții, fapt care este în căutare de susținători pentru a candida la...

FOTO&VIDEO. Kate Middleton, prezentă la parada Trooping the Colour, în prima apariție publică după diagnosticul de cancer

Kate Middleton are prima apariție publică de la diagnosticul de cancer. Regele Charles al III-lea și nora sa, Kate Middleton, Prințesa de Wales, au făcut...

Edward Iordănescu spune că echipa națională este pregătită pentru EURO 2024. “Am convingerea că suntem gata de luptă!”

Edward Iordănescu, selecționerul "tricolorilor", a transmis că echipa este pregătită pentru meciul de debut și pentru Campionatul European. România va întâlni echipa Ucrainei, luni, la...
Ultima oră
Pe aceeași temă