32 C
București
sâmbătă, 6 iulie 2024
AcasăSpecialRomânii care au speriat starurile din Ibiza

Românii care au speriat starurile din Ibiza

Pietre preţioase, ceasuri scumpe, bijuterii şi sume importante de bani – prejudiciul creat de gruparea de hoţi care i-a jefuit, printre alţii, pe preşedintele grupului Dior şi pe fotbaliştii Wesley Sneijder şi Patrick Kluivert  depăşeşte jumătate de milion de euro.

Furturile la cele 23 de locuinţe de lux din Ibiza au fost comise vara trecută, dar abia acum poliţiştii spanioli le-au dat de urmă hoţilor. Ei au fost prinşi când s-au reîntors pe insulă şi au pus la cale noi jafuri. Poliţiştii au găsit asupra lor mai multe schiţe pentru furturile pe care le pregăteau, relatează ziarul spaniol Diario de Mallorca. Oamenii legii au mai descoperit o parte din bijuteriile furate în cursul anului trecut.

Hoţii nu au mers la întâmplare, ci direct la ţintă, la casele de vacanţă ale unora dintre cei mai bogaţi oameni. Nu au avut mult de cercetat pentru că pe insulă sunt mai multe reşedinţe luxoase ale marilor vedete ale lumii, iar în multe dintre ele sunt ţinute obiecte de valoare. Paguba cea mai mare a suferit-o un milionar britanic, al cărui nume nu a fost dezvăluit, şi pe care hoţii l-au deposedat de 300.000 euro, în bani şi bijuterii.

Preşedintele Dior, pagubă de 200.000 de euro

O altă victimă a fost preşedintele grupului Christian Dior, Sidney Toledano (foto), din casa căruia au fost furate bijuterii, ceasuri şi bani, valoarea totală a pagubei fiind de 200.000 euro. Alte vile din care hoţii au furat tot ce au găsit sunt cele ale fotbaliştilor olandezi Wesley Sneijder şi Patrick Kluivert, din care au fost sustrase bijuterii de 60.000 euro şi 15.000 euro, bani gheaţă, conform presei spaniole. 

Ceva mai ieftin a scăpat actorul spaniol Arturo Valls, din casa căruia au dispărut un calculator şi un telefon. Pentru că au jefuit case ale celebrităţilor, compatrioţii noştri au fost numiţi de presa spaniolă hoţii „glamour”.

Românii implicaţi în jafuri, cu vârste cuprinse între 24 şi 45 de ani, vor fi judecaţi în libertate. Autorităţile judiciare sunt pe urmele lor încă de anul trecut, când au fost raportate spargerile, dar nu au reuşit să-i găsească pentru că ei s-au reîntors în ţară.  Au fost arestaţi abia anul acesta, după ce au fost monitorizaţi timp de trei luni, iar poliţia îi suspectează că au mai comis o serie de jafuri la seifurile hotelurilor de pe insulă.

După ce au dat declaraţii la poliţie, românii au fost eliberaţi în aşteptarea procesului. Ei nu au fost încarceraţi pentru că nu au fost prinşi în flagrant, nu şi-au lăsat amprentele la locul faptei, iar bunurile furate le-au înstrăinat probabil imediat. Poliţiştii bănuiesc că e vorba despre o grupare care i-a ajutat să scape rapid de „pradă” şi care s-a ocupat apoi de valorificarea bunurilor prin reţele specializate de infractori. Ancheta poliţiştilor a început în urmă cu mai mult de un an şi a fost declanşată după ce mai mulţi proprietari de vile s-au plâns că le-au dispărut bunuri de valoare mare din case. Având în vedere amploarea jafurilor, Garda Civilă a lansat o operaţiune specială de prindere a infractorilor. Întâi au fost descoperiţi o parte dintre cei care au cumpărat din bunurile furate şi abia apoi s-a ajuns la adevăraţii hoţi.  

Cele mai citite

Un motociclist a murit pe linia de tramvai de pe podul Grant

Un bărbat de aproximativ 30-35 de ani a murit, sâmbătă, după un accident pe Podul Grant, în Bucureşti. El circula cu motocicleta, a pierdul...

Alertă în Tulcea: Locuitorii, avertizați că pot cădea obiecte din spațiul aerian

Locuitorii din județul Tulcea au primit un mesaj RO-Alert adresat localităților de la granița cu Ucraina, avertizându-i despre pericolul căderii de obiecte din spațiul...

Luptătorii ruși refuză în unanimitate invitația de a participa la JO Paris 2024

Toți luptătorii ruși, care au primit invitații din partea Comitetului Internațional Olimpic pentru a concura la Jocurile de la Paris, le-au respins, potrivit thestar.com. A...
Ultima oră
Pe aceeași temă