26.8 C
București
duminică, 21 iulie 2024
AcasăSocialAlertă în Tulcea: Locuitorii, avertizați că pot cădea obiecte din spațiul aerian

Alertă în Tulcea: Locuitorii, avertizați că pot cădea obiecte din spațiul aerian

Locuitorii din județul Tulcea au primit un mesaj RO-Alert adresat localităților de la granița cu Ucraina, avertizându-i despre pericolul căderii de obiecte din spațiul aerian din cauza conflictului armat din Ucraina.

Populația de pe raza județului Tulcea este asigurată că teritoriul României nu este ținta atacurilor Federației Ruse și este sfătuită să sune la 112 dacă observă obiecte care cad din cer.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a emis acest mesaj după notificările structurilor de apărare ale statului român cu privire la posibile acțiuni ale forțelor armate pe teritoriul Ucrainei.

ISU Tulcea a transmis sâmbătă dimineață că mesajul are scopul de a informa populația despre un potențial pericol ca obiecte să cadă din spațiul aerian din cauza conflictului de lângă graniță.

Sfaturi pentru populație

De asemenea, este important ca populația să nu intre în panică, să sune la 112 dacă observă obiecte care cad pe teritoriul României și să urmeze recomandările din mesaj.

Se subliniază că România nu este ținta atacurilor Federației Ruse și că structurile de apărare monitorizează permanent situația de la graniță.

Localitățile în care a fost transmis mesajul RO-Alert includ: Jijila, Grindu, Văcăreni, Luncavița, Isaccea, Niculițel, Somova, Tulcea, Ceatalchioi, Nufăru, Frecăței, Hamcearca, Maliuc, Pardina, Chilia Veche, C.A. Rosetti și Sulina.

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttp://www.romanialibera.ro
Narcis Roșioru, născut în 1989, este un profesionist în comunicare și mass-media din București. Începând cu 1 iulie 2024, s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, Narcis a avut diverse roluri în mass-media, inclusiv editor web și specialist în social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro și producător video la Mediafax Group. A fost și redactor-șef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorială și gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomă de master în Tehnici de Comunicare și Producție Mass-Media de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, unde a obținut și diploma de licență în Jurnalism.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă