33.5 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSpecialRomânia - Belgia 6-1: Victoria URIAŞĂ a tricolorilor deschide ediţia site-ului UEFA!

România – Belgia 6-1: Victoria URIAŞĂ a tricolorilor deschide ediţia site-ului UEFA!

Campionatul European de Futsal, desfăşurat între 28 ianuarie – 8 februarie, a început cu o victorie importantă pentru naţionala României, tricolorii învingând în primul meci al grupei A ţara gazdă, cu scorul de 6-1, conform site-ului UEFA care a deschis ediţia de azi cu victoria României.

“A fost un meci foarte dificil, dar este foarte bine pentru noi că am reuşit să câştigăm, mai ales împotriva gazdelor. Primul meci este întotdeauna cel mai greu”, a declarat atacantul Emil Răducu, autor al primului gol împotriva Belgiei. El a mai spus că meciul a fost pregătit foarte bine, mai ales că unii jucători din naţionala belgiană sunt foarte valoroşi, ei jucând în competiţii importante de fotbal în sală. “Este foarte important să înscrii primul gol. Chiar şi la EURO primul gol este foarte important. După ce l-am înscris pe al doilea ne-am zis că e cu atât mai bine cu cât înscrie mai multe.”

Marcatori România: Răducu 3′, Matei 14′, Lupu (căpitan) 22′, Şotârcă 32′, Iancu (portar) 35′. 

Marcatori Belgia: Rahou 23′, Salhi 39′ (autogol)

Antrenorul României, Nelu Stancea, a declarat că atmosfera a fost una senzaţională, iar faptul că mare parte din suporteri erau belgieni a făcut cu atât mai dificilă partida. El le-a mulţumit celor circa 200 de români veniţi special pentru meciurile tricolorile la EURO.

Alain Dopchie, antrenorul Belgiei, care ieri, înainte de partidă, făcea apel la propriii suporteri să susţină echipa naţională pentru că vor avea de ce să fie mândri, s-a resemnat după înfrângerea zdrobitoare în faţa României. “A fost foarte dificil pentru noi să înscriem – România a fost fost foarte bine organizată. Cred că şi publicul a avut acelaşi sentiment, că 6-1 a fost un rezultat dur, care nu reflectă ceea ce s-a întâmplat pe teren.”

“Dacă te uiţi la portarul lor (n.r. Iancu, portarul României), a luat mingea la picior şi a înscris (n.r. pentru 5-1), iar pentru mine asta este diferenţa între Belgia şi România,” a mai spus antrenorul belgian.

La meci au participat circa 4000 de spectatori pe arena Lotto, din Antwerp.

Grupa A: România (3 puncte), Belgia (0), Ucraina (0)

Următoarele meciuri din grupa A sunt: România – Ucraina (30 ianuarie, ora 19.30), Ucraina – Belgia (1 februarie, 21.45).

Ucraina a fost de două ori finalistă în competiţia, organizată începând cu anul 1996, în timp ce România a reuşit o singură dată să treacă de faza grupelor, implicit să dispute un sfert de finală. Din cele opt ediţii ale europenelor de fotbal în sală Spania a câştigat şase, iar Italia şi Rusia câte o ediţie.

Fotbalul în sală se joacă, potrivit reglementărilor FIFA şi ale Aociaţiei Mondiale de Fotbal în Sală (AMF), pe un teren ale cărui dimensiuni sunt sub jumătate din cele ale unui teren obişnuit de fotbal, în timp ce durata meciului constă în două reprize de câte 20 minute fiecare, cu o pauză la mijloc de cel mult 15 minute. Având în vedere dimensiunile reduse şi timpul mai scurt în care randamentul jucătorilor este maxim, fotbalul în sală este mult mai rapid iar diferenţa de scor este deseori mult mai mare decât în cazul unui meci obişnuit de fotbal.

 

 

 

Cele mai citite

Iohannis participă la reuniunea informală a Consiliului European. Se vor discuta candidaturile pentru președinția Consiliului și a Comisiei Europene

Președintele României, Klaus Iohannis, participă la reuniunea informală a Consiliului European în care se vor discuta candidaturile pentru principalele funcții europene. Reuniunea din 17 iunie...

INCREDIBIL. Camionul lui Ilie Bolojan, dispărut din Germania

Încruntatul Ilie Bolojan, vătaful Oradei și al județului Bihor, este de ceva vreme și un Gică Contra al celor de la guvernare, fiind...

România a deschis scorul împotriva Ucrainei. 1-0, gol marcat de Stanciu

România a deschis scorul în meciul cu Ucraina, la turneul final al Campionatului European din Germania, Euro 2024. În minutul 29 al primei reprize, după...
Ultima oră
Pe aceeași temă