16.8 C
București
marți, 28 mai 2024
AcasăSpecialRomâni vânduţi, ca sclavi, în Spania

Români vânduţi, ca sclavi, în Spania

Cutremurătoare poveste a unor români plecaţi în Spania, relatată de postul România TV. Oamenii au plecat în Spania în speranfla cæ vor câøtiga bani pentru un trai mai bun, dar au ajuns în infern. Este povestea a 11 ieøeni care au fost vândufli unui patron. Dupæ câteva luni de lucru în condiflii de neimaginat, au reuøit sæ se întoarcæ acasæ. De cum au ajuns, oamenii au øi depus plângeri împotriva celui care i-a înøelat.

Cei 11 oameni din localitatea Popricani au fost chemafli în Spania de cætre un vecin. Oamenii trebuiau sæ culeagæ mæsline pentru 750 de euro pe lunæ. Ajunøi în Spania, visul lor s-a transformat în coømar.

“Când am ajuns ne-a bægat într-un grajd din æsta de oi, de animale, într-o cameræ (…) Lucram dimineafla zi luminæ, pânæ seara pânæ pleca soarele øi a zis 10 cenfli pe kilogram, patronul”, a declarat Mihai Mitruc.

“În flaræ ni s-a promis un salariu de 750 de euro pe lunæ, transportul gratuit, iar cand am ajuns acolo am gasit niste condiflii groaznice (…) Stæteam în genunchi de dimineaflæ pânæ seara si culegeam mæsline, ne-au adus genunchiere pe care le-am plætit 2 euro”, a precizat øi Viorel Gorovei.

Oamenii spun cæ vecinul care i-a chemat, ar fi primit o mie de euro pentru ei. Mai mult, consæteanul i-a tratat ca pe sclavi.

“El zice cæ nu a luat banii cæ nu avea interes material, dar de ce duci 10 oameni? Øi el de ce nu mai muncea dupæ aia? Fæcea pe øefu”, a spus Mitruc Gabriela.

Revoltafli de ceea ce li s-a întâmplat, când s-au întors în flaræ oamenii au depus plângere la poliflie. Procurorii DIICOT îl cerceteazæ pentru trafic de persoane pe bærbatul care i-a dus în Spania.

Cele mai citite

Rusia se gândește să taxeze companiile care folosesc software străin

Rusia ar putea percepe taxe de la companiile naționale pentru utilizarea de software străin, a declarat marți ministrul Dezvoltării Digitale, Maksut Shadaev, citat de...

Orban, mesagerul lui Putin? Rusia consideră “acțiune ostilă” decizia UE de a nu ține cont de refuzul Ungariei în privința ajutorului pentru Ucraina

Decizia UE de a nu ține cont de obiecțiile Ungariei în chestiunea sprijinului pentru Ucraina este inclusă de Rusia în seria "acțiunilor ostile", a...

Rusia se gândește să taxeze companiile care folosesc software străin

Rusia ar putea percepe taxe de la companiile naționale pentru utilizarea de software străin, a declarat marți ministrul Dezvoltării Digitale, Maksut Shadaev, citat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă