28.2 C
București
sâmbătă, 22 iunie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaOrban, mesagerul lui Putin? Rusia consideră "acțiune ostilă" decizia UE de a...

Orban, mesagerul lui Putin? Rusia consideră “acțiune ostilă” decizia UE de a nu ține cont de refuzul Ungariei în privința ajutorului pentru Ucraina

Decizia UE de a nu ține cont de obiecțiile Ungariei în chestiunea sprijinului pentru Ucraina este inclusă de Rusia în seria “acțiunilor ostile”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Oficialul de la Moscova a făcut o declarație pe acest subiect la postul de televiziune Rossiya-1, retransmisă de agenția de presă oficială, TASS. Potrivit lui Peskov, atât intenția UE de a permite Ucrainei să atace ținte de pe teritoriul Rusiei, cât și “depășirea obiecțiilor Ungariei împotriva livrării de noi arme Ucrainei” reprezintă “acțiuni ostile, nu doar neprietenoase” la adresa Rusiei.

Potrivit agențiilor de presă occidentale, Ungaria ar fi blocat alocarea a 6,9 miliarde de euro drept ajutor militar pentru Ucraina, provocând îngrijorare în UE. Această dezvăluire a fost făcută, la Bruxelles, de Josep Borrell, Înaltul Reprezentant al UE pentru politică externă și de securitate.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă