33.5 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSpecialREZULTATE BACALAUREAT 2011: În Gorj, promovabilitatea a fost de aproape 35%,...

REZULTATE BACALAUREAT 2011: În Gorj, promovabilitatea a fost de aproape 35%, cu 18 procente mai mică faţă de anul trecut

Promovabilitatea la examenul de bacalaureat în judeţul Gorj este de 34,94%, înainte de rezolvarea contestaţiilor, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean, fiind cu aproximativ 18% mai mică decât cea înregistrată anul trecut, transmite corespondentul NewsIn.

 

Cele mai slabe rezultate au fost înregistrate în acest an la Liceul din comuna Bustuchin, unde niciunul dintre cei 58 de elevi nu a reuşit să promoveze bacalaureatul. Liceul din Bustuchin este singurul din judeţul Gorj unde promovabilitatea a fost zero.

Pe primul loc în ceea ce priveşte promovabilitatea în judeţul Gorj se află Colegiul Naţional “Ecaterina Teodoroiu”, cu un procent de 97,13, pe locul doi aflându-se Colegiul Naţional “Tudor Vladimirescu”, unde promovabilitatea a fost de 96,86%. La Colegiul Naţional “Tudor Arghezi” din Târgu-Cărbuneşti a fost înregistrată o promovabilitate de 89,69%, iar Colegiul Naţional “Spiru Haret” din Târgu-Jiu promovabilitatea a fost de 96,03%.

De asemenea, majoritatea elevilor care au absolvit cursurile Colegiului Naţional “George Coşbuc” din Motru au promovat bacalaureatul, procentul de promovabilitate fiind de 85,09. Rezultate bune au fost înregistrate şi la Colegiul Comercial “Virgil Madgearu” din Târgu-Jiu, unde promovabilitatea este de 83,19%.

La Grupul Şcolar Industrial Tismana, doar doi din cei 75 de elevi au promovat bacalaureatul. La Grupul Şcolar Bârseşti, din 664 de candidaţi doar 21 au trecut cu bine examenul, iar 19 au medii cuprinse între 5 şi 6. La Peştişani, numai patru au promovat, din 119 participanţi. Şi la Colegiul Tehnic “Ion Mincu” din Târgu-Jiu, 14 elevi din 114 au obţinut medii mai mari de 6.00.

“Situaţia se poate schimba după depunerea contestaţiilor, însă nu se ştie cum, pozitiv sau negativ”, a declarat Camelia Bibere, inspector şcolar responsabil cu examenul de bacalauereat în Gorj.

Cei nemulţumiţi de notele obţinute pot să depună contestaţii până luni, urmând ca rezultatele finale să fie afişate pe 8 iulie.

În judeţul Gorj s-au înscris pentru a susţine examenul de bacalaureat peste 5.000 de elevi, dar aproximativ 300 de elevi au lipsit de la probele scrise. La probele scrise ale bacalaureatului au fost eliminaţi nouă elevi pentru tentativă de fraudă, cei mai mulţi fiind scoşi din examen la proba de limba şi literatura română.

Cele mai citite

România – Ucraina, scor 3-0. Debut de excepție la EURO 2024

Naţionala României a început cu o victorie categorică parcursul la Campionatul European din Germania, scor 3-0 cu Ucraina, la Munchen, în grupa E. Victoria...

Autoritățile vamale ucrainiene se pregătesc să pună embargo pe petrolul românesc

Nebunia petrolului rusesc a ajuns să afecteze și firmele românești care exportă produse petroliere în Ucraina. Un grup de magnați ucrainieni, grupați în compania...

Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie pe piaţa serviciilor de citire a contoarelor de energie electrică din România

Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie privind posibile trucări ale unor licitaţii publice organizate de unele autorităţi/entităţi contractante pentru atribuirea contractelor de servicii de...
Ultima oră
Pe aceeași temă