23.7 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialREZULTATE ALEGERI ALBA. Hava a câştigat cel de-al cincilea mandat de primar...

REZULTATE ALEGERI ALBA. Hava a câştigat cel de-al cincilea mandat de primar al municipiului Alba Iulia – rezultate finale

Candidatul PDL la funcţia de primar al municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, a câştigat al cincilea mandat, devansându-l pe principalul său contracandidat, deputatul Călin Potor (USL), cu peste 13 procente, scrie Mediafax.

Potrivit rezultatelor finale anunţate de BEM Alba Iulia, Mircea Hava a primit, în urma alegerilor locale de duminică, 15.733 de voturi, principalul său contracandidat, deputatul liberal Călin Potor (USL), 11.538 de voturi, iar candidatul Partidului Poporului – Dan Diaconescu, Dorin Şerdean, a fost votat de 2.413 de alegători.

Mircea Hava a obţinut astfel 49,61 la sută din voturile alegătorilor, iar deputatul liberal Călin Potor (USL) 36,32 la sută.

În Consiliul Local Alba Iulia, PDL a câştigat, potrivit rezultatelor finale, zece mandate, USL – nouă mandate, iar PP – DD, două mandate.

În mandatul 2008- 2012, PDL a avut 14 mandate, PNL – patru mandate, iar PSD – trei mandate.

De asemenea, în 2008 Hava a câştigat alegerile pentru Primăria Alba Iulia cu aproximativ 65 la sută din voturi, iar în 2004 a fost votat de aproape 72 la sută dintre cetăţeni.

Mircea Hava este la al cincilea mandat de primar al municipiului Alba Iulia, dar a mai fost edil şi între anii 1991 şi 1992 şi viceprimar între 1994 şi 1996.

Din anul 1994, Mircea Hava a condus filiala PD Alba, iar apoi PDL. În prezent, Hava este şi vicepreşedinte al PDL la nivel naţional.

Hava a avut, duminică, nouă contracandidaţi în lupta pentru funcţia de primar al municipiului Alba Iulia.

Cele mai citite

Benjamin Netanyahu este „dezgustat” de mandatul de arestare cerut de către procurorul-şef al CPI Karim Khan

Premierul israelian Benjamin Netanyahu anunţă luni că ”respinge cu dezgust” mandate de arestare cerute de către procurorul-şef Curţii Penale Internaţionale (CPI) Karim Khan, atât...

Premierul Ciolacu este primit în Turcia de președintele Erdoğan, unul dintre cei mai influenți lideri din Europa

Premierul României, Marcel Ciolacu, se întâlnește, în Turcia, cu președintele Recep Tayyip Erdoğan, unul dintre cei mai influenți lideri politici din Europa. Premierul Ciolacu și...

Defecțiune la metrou, ce afectează intervalul de timp la care sosesc trenurile

Circulaţia trenurilor de metrou pe Magistrala 2 Berceni - Tudor Arghezi se desfăşoară momentan la un interval de 6 minute, din cauza unor defecţiuni...
Ultima oră
Pe aceeași temă