29.5 C
București
duminică, 2 iunie 2024
AcasăSpecialRevelion de strada in comunele din Arad

Revelion de strada in comunele din Arad

Primariile din localitatile aradene de granita – Pilu, Pecica, Curtici si Nadlac – au primit fiecare cate 400 milioane lei vechi pentru a organiza revelioane populare. Sefii administratiilor locale au pus imediat in aplicare ideea, astfel ca in seara zilei de 31 decembrie in fiecare din cele patru localitati s-au pregatit petreceri in strada, iar intrarea in Uniunea Europeana a fost marcata la ora 01.00 in vamile aradene.
Presedintele Consiliului Judetean, Iosif Matula, vicepresedintele institutiei, Ioan Cristina, si Ciprian Luca, seful de cabinet al presedintelui CJ, au facut un adevarat tur de forta in noaptea dintre ani pentru a fi alaturi de locuitorii din cele patru localitati. La Pilu spectacolul s-a tinut la Caminul Cultural, unde pe scena au urcat formatii locale, precum si din Macea, iar la miezul noptii au fost focuri de artificii si a curs multa sampanie.
La Curtici, inca de la ora 22.00 in fata Primariei s-au strans sute de persoane dornice sa ii asculte pe Rapsozii Zarandului, Paula si grupul “Pass”, precum si celebra formatie “Daniel's Band”. Primarul a impartit tuturor celor prezenti pliante, calendare, brelocuri inscriptionate cu Uniunea Europeana.
Si la Pecica mii de oameni au participat la spectacolul organizat in aer liber de catre primarul orasului, Iustin Cionca. La ora 00.00 in localitate a fost prezent si presedintele Autoguvernarii pe tara a romanilor din Ungaria, Traian Cresta.
La Nadlac primarul nu s-a lasat mai prejos si a oferit cetatenilor o petrecere pe cinste cu cei de la “Spitalul 9”, “Daniel's Band”, “Casa Nova” si Robo Kavik. La 1 noaptea, ora intrarii oficiale in UE, la Vama Nadlac s-a putut trece doar cu buletinul la vecinii maghiari, fiind organizat si un moment festiv.
Primul cetatean european care a trecut vama doar cu buletinul a fost Ciprian Luca, seful de cabinet al presedintelui CJ Arad, Iosif Matula.

Cele mai citite

Autoritatea Vamală Română alocă peste 6,6 milioane de lei pentru servicii de transport aerian

Autoritatea Vamală Română (AVR) alocă peste 6,6 milioane de lei, fără TVA, pentru servicii de transport aerian intern şi internaţional de pasageri, urmând să...

Real Madrid este „Regina Europei” pentru a 15-a oară. Fanii echipei madrilene au declanșat „fiesta” la Casa de Espana din București

Real Madrid a cucerit pentru a 15-a oară trofeul Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Borussia Dortmund cu scorul de 2-0...

Israelienii îi cer lui Netanyahu să încheie un acord pentru eliberarea ostaticilor

Mii de israelieni au demonstrat sâmbătă la Tel Aviv pentru a cere guvernului condus de Benjamin Netanyahu să ajungă la un acord privind eliberarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă