33.2 C
București
duminică, 23 iunie 2024
AcasăSpecialRADET cere suspendarea executării silite. Ce reclamă regia

RADET cere suspendarea executării silite. Ce reclamă regia

Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) vrea suspendarea executării silite impuse de către ELCEN, motivând că nu mai poate asigura continuitatea serviciului de utilitate publică, potrivit unui comunicat al regiei. 

Astfel, RADET a subliniat că din lipsa banilor a fost nevoită să blocheze toate activităţile regiei pentru efectuarea reviziilor şi reparaţiilor la instalaţiile de alimentare cu energie termică din Capitală. 

”“Am recurs şi la această soluţie pentru că din lipsa banilor au fost blocate toate activităţile regiei pentru efectuarea reviziilor şi reparaţiilor la instalaţiile de alimentare cu energie termică a Municipiului Bucureşti, activitate care este necesară şi obligatorie să fie desfăşurată pe timpul verii şi care, în lipsa fondurilor, nu mai poate fi realizată. Dacă nu vor fi efectuate aceste lucrări, cât mai urgent, respectiv în lunile de vară, vor exista pagube iminente atât pentru regie, cât şi pentru populaţia Capitalei. Suntem responsabili şi trebuie să asigurăm căldura şi apa caldă pentru cetăţeni şi aici vorbim de  peste o sută de şcoli, 76 de grădiniţe şi creşe, 22 de spitale, 42 de licee şi 27 de unităţi de învăţământ superior, circa 300 agenţi economici şi 564.449 apartamente, adică aproximativ 1.200.000 de bucureşteni care ar putea fi afectaţi dacă lucrările de reparaţii la instalaţiile de alimentare nu vor fi făcute urgent”“, a declarat Preşedintele Consiliului de Administraţie al RADET, Gabriel Dumitraşcu.

Citește și: Plan RADET: 13 centrale, care deservesc 37.000 de bucureșteni, vor fi închise

Astfel, RADET a depus, marţi, 14 iulie, la Judecătoria Sector 3 Bucureşti, acţiunea privind suspendarea executării silite impuse de către ELCEN prin dosarul de executare nr. 3201/2015.

De asemenea, Gabriel Dumitraşcu a explicat că a fost introdusă şi acţiunea privind contestaţia la executarea silită, tot la Judecătoria Sector 3. 

Citește și: Avertisment RADET: Multe cartiere bucureștene ar putea rămâne fără apă caldă

Reprezentantul CA RADET a arătat că diminuarea făcută în luna iulie, de către ELCEN cu 6, 57 procente a popririi impuse pe contul Escrow este insuficientă şi nu asigură banii necesari reparaţiilor.

Cele mai citite

Corp găsit după inundațiile din Elveția, două persoane încă dispărute

Salvatorii elvețieni au găsit duminică corpul uneia dintre cele trei persoane dispărute de la inundațiile care au lovit cantonul sud-estic Grisons, a declarat poliția. Furtunile...

Fotbal: Clauss consideră “extrem de pozitiv” ca De Zerbi să semneze cu Marseille

Fundașul echipei Franței și al clubului Olympique de Marseille, Jonathan Clauss, a declarat duminică că ar fi "extrem de pozitiv" ca antrenorul Roberto De...

Fotbalistul francez Tchouaméni afirmă că îl „îngrozesc” opțiunile politice „extreme”

Mijlocașul francez al echipei Real Madrid, Aurélien Tchouaméni, a declarat duminică că îl „îngrozesc” opțiunile politice „extreme”, referindu-se la alegerile legislative anticipate din Franța...
Ultima oră
Pe aceeași temă