24.2 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăSpecialProtest SPONTAN la ROŞIA MONTANĂ. Oamenii vor APROBAREA proiectului de minerit

Protest SPONTAN la ROŞIA MONTANĂ. Oamenii vor APROBAREA proiectului de minerit

Zeci de oameni protestează, marţi, la Roşia Montană.  Localnicii cer aprobarea proiectului. Liderul Sindicatului ”Viitorul Mineritului” i-a trimis o scrisoare deschisă lui Crin Antonescu, după ce liderul PNL a declarat că se opune proiectului Roşia Montană, informează B1TV.

Cristian Albu îi cere preşedintelui Senatului să nu condamne la moarte peste 100.000 de oameni din Apuseni. De asemenea, acesta le mai cere liberalilor să nu cedeze la presiunea străzii.

Zeci de persoane protestează marţi dimineaţă la Roşia Montană. Aceştia cer aprobarea proiectului de minerit în zonă, pentru a avea un loc de muncă .

Oamenii spun că sunt dezamăgiţi de clasa politică şi aşteaptă aceste locuri de muncă promise ani la rândul, altfel spun că singura soluţie le rămâne plecarea în străinătate în masă.

CITIŢI ŞI: Victor Ponta: Proiectul Roşia Montană se respinge. O să plătim cu toţii. Boc a ascuns notificările în sertar

La rândul său şi primarul localităţii Abrud din Alba îi invită pe politicieni şi manifestanţi să meargă în Roşia Montană.

Şi nu numai locuitorii din zona Roşia Montană susţin începerea mineritului în zonă, două treimi dintre români doresc investiţii care creează locuri de muncă în minerit .

Este rezultatul unui sondaj naţional realizat de CSCI. Din totalul celor intervievaţi, peste 67% au răspuns că sunt de acord cu investiţiile în minerit, chiar dacă apar proteste ecologice, în timp ce 69 de procente susţin investiţiile pentru exploatarea de noi zacaminte de petrol si gaze, chiar dacă apar riscuri de mediu.

Mai mult, 4 români din 5 sunt de acord cu dezbaterea în Parlament a deciziei privind proiectul Roşia Montană. Sondajul a fost realizat în perioada 6-7 septebmrie, la nivel naţional pe un eşantion de 1100 de persoane şi are o marjă de eroare de plus sau minus 3,1%.

Cele mai citite

SUA, Canada și Marea Britanie demască intențiile Rusiei de a influența alegerile din Republica Moldova

SUA, Canada și Marea Britanie avertizează că Rusia vrea să influențeze alegerile din Republica Moldova, din anul 2024, pentru a instala un candidat pro-rus...

Aurelian Pavelescu și-a anunțat candidatura la președinție

Preşedintele Partidului Naţional Ţărănesc Creştin Democrat (PNŢCD), Aurelian Pavelescu, şi-a anunţat sâmbătă candidatura la alegerile prezidenţiale din acest an. Acesta a arătat că va candida...

O despăgubire pentru daune produse de furtună a depășit 400.000 de lei. Riscul de furtună este pe locul al treilea în privința daunelor aduse...

Riscul de furtună a urcat pe locul 3 în topul riscurilor care au generat cele mai mari pagube locuințelor, după incendiu și explozie, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă