24.8 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSpecialProcurorul general moldovean Valeriu Zubco a fost DEMIS

Procurorul general moldovean Valeriu Zubco a fost DEMIS

Procurorul general moldovean Valeriu Zubco a fost eliberat marţi din funcţie, o măsură susţinută cu o unanimitate de voturi de către deputaţii moldoveni, relatează ProTV Chişinău, potrivit Mediafax.

Zubco a fost acuzat de crimă de activistul moldovean Sergiu Mocanu, liderul unei organizaţii care militează împotriva activităţilor mafiote. Acesta susţine că procurorul l-ar fi ucis pe tânăr la 23 decembrie în localitatea Chetriş. Procuratura a confirmat că Paciu, în vârstă de 35 de ani, a fost rănit la vânătoare şi a murit la spital, după două zile.

La vânătoare au mai participat preşedintele Curţii de Apel Chişnău Ion Pleşca şi vicepreşedintele Curţii Gheorghe Creţu. Incidentul a fost “tăinuit” de către procuratură, Ministerul de Interne, Agenţia Moldsilva şi alte structuri ale statului, opinia publică aflând despre de la Mocanu. În urma incidentului, directorul Moldsilva Ion Lupu şi Zubco şi-au prezentat demisia.

“Mă bucur că decizia Parlamentului a fost unanimă”, a declarat premierul Vlad Filat, pentru postul Moldova1. El a adăugat că este necesară transparenţa şi corectittudinea în elucidarea acestui caz, motiv pentru care preşedinţia unei Comisii de anchetă a fost încredinţată opoziţiei

“Toţi funcţionarii de stat care au participat la vânătoare şi au tăinuit tragedia vor fi demişi, fără nicio menajare”, a anunţat premierul, apreciind că “sunt prea multe instituţii importante implicate în acest incident”.

El a subliniat că este necesară o “separare” a morţii tânărului om de afaceri Sorin Paciu de “tăinuirea” tragediei. “Decesul acestuia a fost un accident nefericit, iar tăinuirea este o încălcare gravă a legii”, a subliniat el.

Referindu-se la modul cum a fost mediatizat incidentul din “Pădurea Domneasca”, Filat a apreciat că nu există o presă liberă în Republica Moldova. “Acest scandal a demonstrat încă o dată că politicienii deţin monopolul şi controlează mass-media”, a apreciat el.

Cele mai citite

Premierul Ciolacu va asista la meciul România – Ucraina, la München

Premierul României, Marcel Ciolacu, va asista la meciul de fotbal România - Ucraina, din cadrul Campionatului European, care se desfășoară în Germania. Meciul România -...

Probleme pentru Adrian Ilie. Fostul internațional, condamnat la 8 luni de închisoare

Decizie de ultimă oră! Judecătoria Sectorului 4 București l-a condamnat pe Adrian Ilie la 8 luni de închisoare cu suspendare. Fostul atacant al Valenciei și...

Boeing anunță că își încetinește producția modelul 737

Boeing le-a spus furnizorilor că amână cu trei luni producție sa de avioane 737, au declarat două surse din industrie, deoarece continuă să se...
Ultima oră
Pe aceeași temă