29.5 C
București
duminică, 2 iunie 2024
AcasăSpecialProcesul lui Gorbunov, amanat din nou, in lipsa expertizei ADN si a...

Procesul lui Gorbunov, amanat din nou, in lipsa expertizei ADN si a martorilor

Procesul in care Serghei Gorbunov este judecat, la Deva, pentru talharie, a fost amanat din nou, luni, intrucat nu s-a efectuat expertiza ADN ceruta de avocatul acestuia, iar martorii citati nu s-au prezentat pentru fi audiati, transmite Mediafax.

Potrivit Corneliei Filimon, purtator de cuvant al Judecatoriei Deva, procesul a fost amanat, la termenul de luni, pentru 31 august, atat la cererea procurorului de caz, cat si a avocatului lui Gorbunov.
Conform sursei citate, expertiza ADN ceruta de avocatul lui Gorbunov nu a fost inca efectuata la Institutul de Medicina Legala "Mina Minovici" din Bucuresti intrucat nu a fost platita de Tribunalul Hunedoara, care nu a virat cei peste 3.000 de lei.
La termenul de luni, ar fi trebuit sa se prezinte mai multi martori, insa acestia nu au venit la sedinta, fiind plecati in strainatate.

Serghei Gorbunov a ramas incarcerat, de la jumatatea lunii februarie, la Penitenciarul de Maxima Siguranta din Aiud, judetul Alba, si luni a fost dus, pentru a sasea oara, in fata magistratilor Judecatoriei Deva, pentru un nou termen in procesul in care este judecat pentru talharirea unui patron de casa de schimb valutar din municipiul hunedorean.
Serghei Gorbunov este judecat de magistratii Judecatoriei Deva pentru talharie, el fiind acuzat ca l-a atacat, in urma cu sase ani, pe patronul unei case de schimb valutar din Deva si ca i-a furat 65.000 de lei.

In fata instantei, Gorbunov a sustinut ca nu el a comis talharia din 2003 si ca, in 2004, in momentul in care a fost adus la Deva pentru a fi recunoscut de patronul casei de schimb valutar a pasit pentru prima oara in municipiul respectiv. Gorbunov a mai afirmat ca proba ADN pe baza careia a fost deschis acest dosar a fost "contrafacuta" si ca incearca sa i se puna in spate un alt "AN" (caz cu autor necunoscut – n.r.).
Avocatul lui Gorbunov a cerut refacerea analizei probei ADN la Institutul de Medicina Legala "Mina Minovici" din Bucuresti si a spus ca prima proba a fost analizata la laboratorul criminalistic al IGPR, iar instanta a admis cererea.
La termenul din 2 martie, Serghei Gorbunov a cerut recuzarea instantei de la Judecatoria Deva pe motiv ca magistratii nu au acceptat ca jurnalistii sa filmeze sedinta de judecata si pentru ca in sala nu exista un translator si niciun reprezentant al Ambasadei ruse. Cererea lui Gorbunov a fost respinsa, judecatorul argumentand ca motivele nu sunt intemeiate pentru inlocuirea completului.

Tot la acel termen, cei doi martori audiati, un vecin al persoanei talharite si un vanzator de la un magazin de unelte de la care a fost cumparata ranga cu care fusese atacata victima, nu au facut legatura dintre Gorbunov si persoana atacata.
Instanta a decis ca sase martori care nu s-au prezentat la termenul din 2 martie sa fie dusi la Judecatorie insotiti de jandarmi, in baza unor mandate de aducere.
La termenul din 30 martie, procesul a fost amanat intrucat niciunul din cei trei martori pentru care existau citatii nu s-a prezentat, doi dintre ei fiind plecati in strainatate, unul in Spania si altul in SUA, iar pentru cel de-al treilea a fost depus la dosar un certificat de deces.
Pe de alta parte, nici raportul de expertiza ADN realizat la Institutul de Medicina Legala "Mina Minovici" din Bucuresti, la solicitarea avocatului lui Gorbunov, nu ajunsese la Judecatoria Deva.
La termenul din 27 aprilie, un martor audiat in acest caz – un vecin al patronului casei de schimb – nu a facut legatura intre Gorbunov si talharie, iar ceilalti martori nu s-au prezentat.
La sedinta de judecata din 25 mai nu a fost prezent niciunul dintre martorii citati, astfel ca procesul a fost amanat.
Gorbunov, suspect in cazul atacului armat din 29 ianuarie, de la casa de schimb valutar de pe strada 15 Noiembrie, din Brasov, soldat cu moartea a doua persoane si ranirea grava a alteia, este condamnat pentru fapte similare si a iesit din Penitenciarul Craiova pentru o perioada de trei luni, pe motive medicale, dar fara a reveni la termenul stabilit.
Serghei Gorbunov a declarat, in 2 martie, inaintea sedintei de judecata de la Deva, ca va da statul roman in judecata pentru modul in care a fost instrumentata ancheta in cazul atacului armat de la Brasov. Intrebat daca are vreo legatura cu Serghei Gribenco, suspect si el in cazul atacului armat de la Brasov, Gorbunov a spus ca totul a fost o minciuna si ca el este nevinovat.

Cele mai citite

Maia Sandu a numit un nou procuror general al Republicii Moldova. Ion Munteanu a câștigat un concurs la care a avut doi contracandidați

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, l-a numit pe Ion Munteanu în funcția de procuror general al Republicii Moldova. Ion Munteanu a obținut această funcție în...

CEDO obligă statul român să plătească despăgubiri de 7500 de euro unei femei transgen

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a aprobat o decizie care obligă statul român să plătească despăgubiri de 7500 de euro, plus cheltuieli de...

Comportamentul Rusiei ridică temeri “cu privire la o potențială agresiune față de alte națiuni”, avertizează serviciile secrete ale Bulgariei

Comportamentul Rusiei din ultimii ani, incluzând și agresiunea împotriva Ucrainei, ridică temeri "cu privire la o potențială agresiune față de alte națiuni", avertizează serviciile...
Ultima oră
Pe aceeași temă