16.8 C
București
miercuri, 29 mai 2024
AcasăSpecialPrimarul din Caracal vrea să introducă o taxă pentru maşinile care tranzitează...

Primarul din Caracal vrea să introducă o taxă pentru maşinile care tranzitează oraşul

Primarul municipiului Caracal, Gheorghe Anghel, intenţionează să propună Consiliului Local să aprobe introducerea unei taxe pentru tranzitarea municipiului, taxă care să fie achitată, la intrarea în oraş, de şoferii tuturor categoriilor de autovehicule, potrivit NewsIn.

“E posibil ca la următoarea şedinţă a Consiliului Local să propunem perceperea unei taxe pentru maşinile care tranzitează oraşul. Deocamdată, această idee e la stadiul de analiză. Dar e justificată, deoarece de unde să luăm bani să mai refacem străzile?! E nevoie de bani la bugetul local, iar una din soluţiile care aduc bani la buget e introducerea acestei taxe”, a spus edilul municipiului Caracal.

Angajaţii municipalităţii se gândesc acum la soluţiile tehnice pentru punerea în practică a acestei idei. Locuitorii municipiului sunt de acord cu introducerea acestei taxe, afirmând că drumurile din municipiu nu sunt deteriorate doar de maşinile aparţinând locuitorilor acestui oraş.

Dacă taxa de tranzit pe care municipalitatea din Caracal doreşte să o introducă este salutată de localnici, nu la fel stau lucrurile în privinţa taxei de parcare impusă slătinenilor de administraţia locală. Proprietarii de maşini din Slatina se pregătesc să protesteze faţă de această decizie a administraţiei locale, susţinând că noua taxă este lipsită de sens.

Potrivit unei hotărâri a CL Slatina, şoferii slătineni vor plăti între 20 şi 150 de lei pentru a putea parca în diferite zone din oraş, fără însă a primi un loc de parcare. Cei care merg la piaţă cu maşina vor trebui să mai achite 1,5 lei pentru două ore de staţionare, pe lângă contravaloarea rovinietei de parcare. Pentru a fi siguri că au unde să-şi lase autoturismele în parcările din spatele blocurilor sau în alte parcări amenajate de municipalitate, deţinătorii de maşini din Slatina mai trebuie să achite 1.000 de lei.

În Slatina, nu doar sumele pentru parcare sunt mari, ci şi amenzile pentru cei care-şi lasă maşina în parcare fără să-şi posteze rovinieta pe geam. Pe lângă taxa de deblocare de 100 de lei, tariful pentru ridicarea şi transportul maşinilor este de 200 lei, la care se adaugă 30 lei pentru fiecare zi de parcare, taxă care se aplică începând cu a doua zi de parcare la locul de depozitare.

Cele mai citite

Rusia se gândește să taxeze companiile care folosesc software străin

Rusia ar putea percepe taxe de la companiile naționale pentru utilizarea de software străin, a declarat marți ministrul Dezvoltării Digitale, Maksut Shadaev, citat de...

Procurorii și polițiștii desfășoară o operațiune contra evaziunii fiscale, cu peste 150 de percheziții

Procurorii și polițiștii din cadrul IGPR și de la Direcția Generală Anticorupție desfășoară o operațiune de combatere a infracțiunilor economico - financiare, în cadrul...

Parlamentul danez respinge propunerea de recunoaștere a statului palestinian

Parlamentul Danemarcei a respins o propunere de recunoaștere a unui stat palestinian, susținând opinia guvernului că nu sunt întrunite condițiile necesare, în ciuda deciziei...
Ultima oră
Pe aceeași temă