34.6 C
București
marți, 11 iunie 2024
AcasăInternaționalParlamentul danez respinge propunerea de recunoaștere a statului palestinian

Parlamentul danez respinge propunerea de recunoaștere a statului palestinian

Parlamentul Danemarcei a respins o propunere de recunoaștere a unui stat palestinian, susținând opinia guvernului că nu sunt întrunite condițiile necesare, în ciuda deciziei Spaniei, Irlandei și Norvegiei de a susține independența, scrie Reuters.

Israelul, care este din ce în ce mai izolat după mai mult de șapte luni de conflict cu militanții palestinieni ai Hamas, a reacționat cu furie la demersurile europene.

Proiectul de lege danez a fost propus de patru partide de stânga.

Sascha Faxe, deputat în Parlament din partea Alternativei, a declarat că recunoașterea unui stat palestinian este singura modalitate de a obține o pace durabilă în Orientul Mijlociu.

„Marea majoritate a politicienilor danezi sunt de acord că nu va exista o pace durabilă în Orientul Mijlociu fără o soluție cu două state”, a declarat ea în parlament, adăugând că ea vede recunoașterea ca pe o modalitate de a acorda drepturi palestinienilor obișnuiți.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

BEC a transmis rezultatele parțiale pentru votul la consiliile locale și pentru mandatele de primar

Partidul Social Democrat (PSD) a obţinut cele mai multe mandate la alegerile pentru consiliile locale - 42,11%, urmat de PNL - 32,1%, AUR -...

5 sfaturi și trucuri pentru întreținerea și aplicarea corectă a sprayurilor auto

În lumea agitată a zilelor noastre, știm cât de importante sunt mașinile pentru mobilitate și independență. Însă, indiferent cât de atent ai fi, zgârieturile...

Inovație și funcționalitate: Cum să alegi borcanele care să se ridice la nivelul așteptărilor consumatorilor?

În lumea dinamică a ambalajelor alimentare, borcanele joacă un rol esențial, nu doar în păstrarea prospețimii produselor, dar și în atragerea consumatorilor. Alegerea borcanelor...
Ultima oră
Pe aceeași temă