28.5 C
București
miercuri, 19 iunie 2024
AcasăSocialJustițieProcurorii și polițiștii desfășoară o operațiune contra evaziunii fiscale, cu peste 150...

Procurorii și polițiștii desfășoară o operațiune contra evaziunii fiscale, cu peste 150 de percheziții

Procurorii și polițiștii din cadrul IGPR și de la Direcția Generală Anticorupție desfășoară o operațiune de combatere a infracțiunilor economico – financiare, în cadrul căreia s-au realizat, în dimineața de 28 mai 2024, peste 150 de percheziții.

Procurori de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, însoțiți de poliţişti din Poliția Română, au realizat 21 de percheziţii domiciliare într-un dosar ce vizează infracţiuni de fals informatic şi înşelăciune. Prejudiciul total din acest dosar este estimat la peste un milion de lei.

Într-un alt dosar, procurori de la Parchetul Sectorului 2, însoțiți de polițiști, au efectuat trei percheziţii, la cinci persoane care sunt cercetate pentru şantaj. Pe parcursul anului 2024, mai multe persoane au oferit împrumuturi iar pentru recuperarea sumelor împrumutate şi a unor așa zise dobânzi au exercitat acte de constrângere asupra persoanelor împrumutate. În legătură cu persoanele vizate în acest dosar, s-a aflat și că una dintre ele ar fi condus pe drumurile publice un autoturism, de cel puţin 114 ori, fără a deţine permis de conducere.

Într-un alt dosar, o persoană ar fi fost păcălită să plătească o sumă de peste 87.000 de euro. Banii au fost încasați de o femeie care se prezenta pe internet drept măicuță și susținea că poate rezolva probleme de viață și dezlegări de farmece.

Cu privire la infracțiunile comise de agenți economici, se remarcă un dosar la care lucrează procurori de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Giurgiu. Aceștia au pus în aplicare șase mandate de percheziţie în județul Giurgiu şi unul în județul Ilfov. Anchetatorii au suspiciunea că o societate comercială nu a achitat contribuţia obligatorie la Fondul de mediu şi, în plus, a omis să evidenţieze în actele contabile unele operaţiuni comerciale. Prejudiciul estimat în acest dosar ar fi de circa 4,83 milioane de lei.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Alegerile anticipate din Franța i-au oferit Londrei titlul de cea mai mare piață de capital, după valoare

Scena politică din Franța, unde vor avea loc alegeri anticipate la finalul lunii iunie, a ajutat Bursa de Valori din Londra să detroneze Parisul...

Nicușor Dan e pe val… în marea formată la Piața Unirii

Ilustrație: Marian Avramescu Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, e pe val, după ce a reușit să obțină și un al doilea mandat de...

Președintele Italiei, primit de Iohannis. FOTO

Președintele Italiei, Sergio Mattarella, și-a început vizita oficială în România, fiind primit de Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni. În 2024, România și Italia aniversează 145...
Ultima oră
Pe aceeași temă