28.3 C
București
vineri, 21 iunie 2024
AcasăSpecialPrima ediţie a Festivalului de Scurt Metraj Future Shorts România, un real...

Prima ediţie a Festivalului de Scurt Metraj Future Shorts România, un real succes

În data de 21 aprilie, la Palatul Bragadiru, Bucureşti, s-a desfăşurat prima ediţie a Future Shorts România, un festival al filmelor de scurt metraj, desfăşurat sub deviza: “Stop Watching ! Start Acting ! “

Evenimentul, prezentat de Dragoş Bucur şi Aylin Cadîr, a fost deschis de trupa Antarctica. Pentru prima dată într-o nouă formulă, Delia Opran a cantat alături de Mircea Preda (fost basist Viţa de Vie), Victor Rivalet – sintetizator (in trecut membru Timpuri Noi). Formaţia a susţinut un concert care a reuşit să uimească audienţa prezentă, prin noul sound, mai alert, care transmite mesajele într-un mod mult mai profund.

Spectacolul a continuat să fie interactiv, prin proiecţia celor 7 scurt metraje premiate la Cannes, Sundance şi BAFTA care aveau în comun tema căutării, sau a încercării de regăsire, a dragostei, alături de filmele câştigătoare ale concursului de scurtmetraj „Future Directors”.

Premiul Secţiunii Indie, un curs curs de regie de film pentru amatori – Directors Cut cu Iulia Rugină, organizat de Asociaţia Culturală Control N a fost câştigat de scurtmetrajul Mic dejun la pat, un film de Dana Usturoi, o producţie MediaLab.

Documentarul “Stremţ ’89”, povestea Revoluţiei române într-un mic sat de munte, de Dragos Dulea, producţie a Eat Us Alive Films, a fost desemnat de juriu câştigătorul Secţiunii Professionals, iar premiul acordat a fost un curs de specializare susţinut de MET FILM SCHOOL, Londra, pe parcursul unui weekend, precum şi preluarea spre difuzare a scurtmetrajului în cadrul reţelei internaţionale Future Shorts, premiu acordat de dl. Fabien Riggall, fondatorul Future Shorts.

Favoritului publicului, “Stremţ ’89” i-a revenit, în urma votării ce a avut loc în seara evenimentului, şi Premiul publicului, constând într-o tableta Sony S1.

Premiul special, o camera Sony compacta a fost acordat animatiei The Scream semnata Sebastian Cosor.

În pauzele dintre proiecţii spectatorii s-au îndreptat fie spre make-up cornerul special amenajat, în care make-up artistul Paulina Buldumea şi-a demonstrat măiestria în a crea lookul vedetei de film preferate, fie spre cele două expoziţii de artă fotografică, cea semnată de binecunoscutul regizor de teatru Radu Afrim şi cea a fotografului Bogdan Grigorescu.

După proiecţia scurtmetrajelor şi desemnarea câştigătorilor, a urmat un performance live, al artiştilor Ioana Marchidan şi Istavan Teglaş, în care Iris Spiridon a oferit un spectacol complex de muzică, dans şi secvenţe cinematografice.

Apoi, timp de o oră, Toulouse Lautrec au oferit un concert extraordinar, compus din hit-urile formatiei ( “Apartman”, “Domino”, “Te spun”, “Yesman”,“Irrational”), dar şi piese de pe viitorul material al trupei.  În încheiere, momentul supriză a fost interpretarea într-un mod original a piesei “Without You”- Mariah Carey.

A urmat un afterparty incendiar cu DJ Bogman, condimentat cu cockteiluri rafinate pentru cinefilii amatori de distracţie până în zori.

De la eveniment nu au lipsit vedetele din lumea filmului : Dana Usturoi, Jojo, Ionut Grama, Rosana Oprea, Laura Cosoi  a muzicii :  Mike Diamond, Dana Nalbaru şi a teatrului Xing Elena Ling, Letitia Vladescu, precum si Irina Marinescu, Laura Lazar etc.

Prima ediţie a Future Shorts România s-a încheiat, nu rataţi următoarea întâlnire cu scurtmetrajele, de data aceasta la Mamaia, în ediţa de vara.

Cele mai citite

Aur pentru David Popovici la Europene în proba de 200 m liber

Înotătorul român David Popovici a obținut medalia de aur în proba de 200 m liber la Campionatele Europene de natație de la Belgrad, vineri...

Simone Tempestini, favorit să câștige Raliul Clujului pentru a șaptea oară

Un total de 70 de echipaje din 5 țări vor concura în acest weekend la Raliul Clujului, a patra etapă a sezonului, unde Simone...

Rusia – Ucraina, ziua 849: SUA permit Ucrainei să lovească în interiorul Rusiei cu armele trimise de ele

Ucraina poate folosi arme furnizate de SUA pentru a lovi în interiorul Rusiei, nu doar pe teritoriul rus din apropierea regiunii ucrainene Harkov, forţe...
Ultima oră
Pe aceeași temă