35.6 C
București
joi, 11 iulie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaRusia - Ucraina, ziua 849: SUA permit Ucrainei să lovească în interiorul...

Rusia – Ucraina, ziua 849: SUA permit Ucrainei să lovească în interiorul Rusiei cu armele trimise de ele

Ucraina poate folosi arme furnizate de SUA pentru a lovi în interiorul Rusiei, nu doar pe teritoriul rus din apropierea regiunii ucrainene Harkov, forţe ruse care trag asupra trupelor ucrainene, a afirmat Pentagonul.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, generalul maior de aviaţie Patrick Ryder, le-a declarat reporterilor că, deşi nu a existat o modificare de politică, utilizarea de arme de către Ucraina împotriva trupelor ruse nu este limitată la zona de lângă Harkov de pe teritoriul Rusiei.

Capacitatea de a putea să riposteze atunci când se trage asupra lor este elementul pe care se concentrează în mod real această politică. întrucât vedem forţe ruse trăgând de peste graniţă, capacitatea ca Ucraina să poată trage asupra acelor forţe terestre folosind muniţii furnizate de SUA.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, generalul maior de aviaţie Patrick Ryder

Aceasta este autoapărare şi, prin urmare, are sens ca ei să poată face acest lucru.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, generalul maior de aviaţie Patrick Ryder

Declaraţia sa se face ecoul comentariilor din această săptămână ale lui Jake Sullivan, consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe.

Nu este vorba despre geografie. Este vorba despre bun-simţ. Dacă Rusia atacă sau este pe punctul să atace de pe teritoriul său Ucraina, atunci este absolut normal să permitem Ucrainei să lovească drept ripostă forţele care o lovesc de dincolo de frontieră.

Jake Sullivan, consilierul pentru securitate naţională al Casei Alb

Consilierul preşedintelui Biden a mai spus că Ucraina poate folosi de asemenea sistemele de apărare aeriană pentru a trage asupra avioanelor ruse în interiorul spaţiului aerian rus dacă acestea sunt aproape de a lansa atacuri în spaţiul aerian ucrainean, aminteşte Reuters. 

Citește și:

Rutte promite că Olanda va continua să sprijine Kievul

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă