1 C
Bucharest
Thursday, 7 December 2023
HomeSpecialPress One: Lucrarea de doctorat a primarului Robert Negoiță, plagiată integral

Press One: Lucrarea de doctorat a primarului Robert Negoiță, plagiată integral

Lucrarea de doctorat de 310 pagini, realizată de primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, este plagiată integral, arată Press One.

Deşi teza de doctorat abordează un subiect economic, lucrarea despre „Criza economico-financiară şi impactul acesteia asupra echilibrului social” a fost susţinută la Facultatea de Drept a Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, sub coordonarea prof. univ. dr. Ioan Dascălu, notează sursa citată. 

Robert Negoiţă copiază de-a valma texte semnate, printre alţii, de faimosul economist american Nouriel Roubini, de guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, de Péter Ákos Bod – fost preşedinte al Băncii Naţionale Maghiare, de profesorul de economie Cristian Păun sau de Liviu Turcu, fost spion al Securităţii ceauşiste. Zeci de pagini din teză reproduc exclusiv articole de presă, apărute pe site-urile Contributors.ro, Cursdeguvernare.ro, Hotnews.ro, Euractiv.ro, Tribuna Economică sau Euro Avocatura. Un caz special este cel al chestorului Costică Voicu, fost rector al Academiei de Poliţie, pe care Negoiţă îl plagiază, de asemenea, în teza sa de doctorat. Voicu a fost referent în comisia de susţinere a tezei, ceea ce înseamnă că el a avut obligaţia de a-i citi întreaga teză şi de a întocmi referatul prin care a propus acordarea titlului de doctor”, scrie Press One.

Astfel, Press One oferă exemple care ilustrează cum în lucrărea lui Negoiță sunt reproduse pagini întregi din lucrări care aparțin altor autori.

De la pagina 17 până la pagina 21, Robert Negoiţă copiază un alt text semnat de Mugur Isărescu şi prezentat în 2009 în faţa membrilor Academiei Române, intitulat „Nouă lecţii din actuala criză economică”. Negoiţă preia şi formulările personale ale lui Isărescu precum “concluzia noastră” (p.17), “sperăm că” (p. 19), “opinăm că” (p. 20). (…) Conţinutul de la pagile 43–51 este copiat integral, fără citarea sursei şi indicarea ghilimelelor, din studiul “Răspunsul sociologiei la criza economică”, semnat de profesorul Cătălin Zamfir, de la Institutul de Cercetare a Calităţii Vieţii, şi publicat în revista Inovaţia Socială, nr. 1 din 2009”, arată sursa citată.

În aceste condițiiNegoiţă şi Dascălu riscă să fie acuzaţi de fals în acte publice, întrucât şi-au asumat originalitatea tezei în acord cu prevederile Legii Educaţiei Naţionale nr. 1/2011 şi ale Codului studiilor universitare de doctorat, printr-o declaraţie pe propria răspundere, depusă la dosarul de doctorat.

Cele mai citite
00:01:46

Cum se pregătește echipa de eliminare a bombelor de la Paris pentru Jocurile Olimpice

Echipa de eliminare a bombelor poliției din Paris se așteaptă ca Jocurile Olimpice din 2024 să fie o „provocare considerabilă”. Reuters are o imagine...

Ministrul britanic al imigrației, Robert Jenrick, a demisionat miercuri

Ministrul britanic al imigrației, Robert Jenrick, a demisionat miercuri, a declarat ministrul de interne James Cleverly, după ce guvernul a publicat un proiect de...

SUA acuză patru soldați ruși de crime de război împotriva unui cetățean american

Statele Unite(SUA) au acuzat patru soldați ruși de crime de război săvârșite împotriva unui cetățean american în timpul invaziei Rusiei în Ucraina, a anunțat...
Ultima oră
Pe aceeași temă