25.7 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialPress One: Lucrarea de doctorat a primarului Robert Negoiță, plagiată integral

Press One: Lucrarea de doctorat a primarului Robert Negoiță, plagiată integral

Lucrarea de doctorat de 310 pagini, realizată de primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, este plagiată integral, arată Press One.

Deşi teza de doctorat abordează un subiect economic, lucrarea despre „Criza economico-financiară şi impactul acesteia asupra echilibrului social” a fost susţinută la Facultatea de Drept a Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, sub coordonarea prof. univ. dr. Ioan Dascălu, notează sursa citată. 

Robert Negoiţă copiază de-a valma texte semnate, printre alţii, de faimosul economist american Nouriel Roubini, de guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, de Péter Ákos Bod – fost preşedinte al Băncii Naţionale Maghiare, de profesorul de economie Cristian Păun sau de Liviu Turcu, fost spion al Securităţii ceauşiste. Zeci de pagini din teză reproduc exclusiv articole de presă, apărute pe site-urile Contributors.ro, Cursdeguvernare.ro, Hotnews.ro, Euractiv.ro, Tribuna Economică sau Euro Avocatura. Un caz special este cel al chestorului Costică Voicu, fost rector al Academiei de Poliţie, pe care Negoiţă îl plagiază, de asemenea, în teza sa de doctorat. Voicu a fost referent în comisia de susţinere a tezei, ceea ce înseamnă că el a avut obligaţia de a-i citi întreaga teză şi de a întocmi referatul prin care a propus acordarea titlului de doctor”, scrie Press One.

Astfel, Press One oferă exemple care ilustrează cum în lucrărea lui Negoiță sunt reproduse pagini întregi din lucrări care aparțin altor autori.

De la pagina 17 până la pagina 21, Robert Negoiţă copiază un alt text semnat de Mugur Isărescu şi prezentat în 2009 în faţa membrilor Academiei Române, intitulat „Nouă lecţii din actuala criză economică”. Negoiţă preia şi formulările personale ale lui Isărescu precum “concluzia noastră” (p.17), “sperăm că” (p. 19), “opinăm că” (p. 20). (…) Conţinutul de la pagile 43–51 este copiat integral, fără citarea sursei şi indicarea ghilimelelor, din studiul “Răspunsul sociologiei la criza economică”, semnat de profesorul Cătălin Zamfir, de la Institutul de Cercetare a Calităţii Vieţii, şi publicat în revista Inovaţia Socială, nr. 1 din 2009”, arată sursa citată.

În aceste condițiiNegoiţă şi Dascălu riscă să fie acuzaţi de fals în acte publice, întrucât şi-au asumat originalitatea tezei în acord cu prevederile Legii Educaţiei Naţionale nr. 1/2011 şi ale Codului studiilor universitare de doctorat, printr-o declaraţie pe propria răspundere, depusă la dosarul de doctorat.

Cele mai citite

Incendiul izbucnit la o clădire dezafectată de pe Șoseaua Ștefan cel Mare din București a fost lichidat

Incendiul izbucnit luni seară la o clădire dezafectată de pe Şoseaua Ştefan cel Mare din Capitală a fost stins de pompierii sosiţi la faţa...

Defecțiune la metrou, ce afectează intervalul de timp la care sosesc trenurile

Circulaţia trenurilor de metrou pe Magistrala 2 Berceni - Tudor Arghezi se desfăşoară momentan la un interval de 6 minute, din cauza unor defecţiuni...

Franța, deschisă ca EAU să investească în industriile sale de energie nucleară și de inteligență artificială

Franța este deschisă ca Emiratele Arabe Unite să investească în industriile sale de energie nucleară și de inteligență artificială, a declarat marți ministrul său...
Ultima oră
Pe aceeași temă