27.9 C
București
sâmbătă, 15 iunie 2024
AcasăSpecialPreședintele Cooperativei Agricole 4 Stejari și încă doi angajați, trimiși în judecată....

Președintele Cooperativei Agricole 4 Stejari și încă doi angajați, trimiși în judecată. Care este motivul

Procurorii anticorupție au dispus trimiterea în judecată a trei persoane cu funcții de conducere în cadrul Cooperativei Agricole 4 Stejari, din orașul Darabani, jud. Botoșani, într-un dosar de fraudare a fondurilor europene, potrivit unui comunicat DNA. 

Astfel, președintele Cooperativei Agricole 4 Stejari, Daniel Balahura, la data faptelor, a fost trimis în judecată, în stare de libertate pentru infracțiunea de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene,

De asemenea, în cazul lui Ionel David, s-a reținut săvârșirea a trei infracțiuni de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, iar Gheorghe Sîsîiac este acuzat de săvârșirea a două infracțiuni de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.

Astfel, procurorii au descoperit că în campania din anul 2010, Balahura, David și Sîsîiac, în virtutea funcțiilor deținute, au folosit și prezentat, cu rea-credință, la dosarul unei cereri de plată înregistrat la APIA Botoșani, documente false prin contrafacerea subscrierii, care conțineau date nereale și inexacte precum și declarații incomplete și inexacte, având ca rezultat obținerea ilegală de fonduri din bugetele administrate de Uniunea Europeană, în valoare de 126.116,69 lei.

În același mod au procedat Ionel David și Gheorghe Sîsîiac și cu ocazia campaniei agricole din anul 2011, fapta acestora având ca rezultat obținerea ilegală de fonduri din bugetele administrate de Uniunea Europeană, în valoare de 167.117,83 lei.

În campania din anul 2013,Ionel David , în calitatea de preşedinte al consiliului de administrație al Cooperativei Agricole 4 Stejari, împuternicit să depună documentația pentru subvenții, procedând într-o manieră asemănătoare, a depus cererea unică de plată pentru suprafaţa de 306,20 ha, context în care a folosit și prezentat cu rea-credință documente false prin contrafacerea subscrierii, care conțineau date nereale și inexacte precum și declarații incomplete și inexacte, acțiuni ce au avut ca rezultat obținerea ilegală de fonduri din bugetele administrate de Uniunea Europeană, în valoare de 169.797,71 lei.

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma de 448.557,99 lei. În cauză au fost dispuse măsuri asiguratorii asupra unor bunuri mobile și imobile ce aparțin lui Daniel Balahura și Ionel David. 

Cele mai citite

Un influencer din Dubai a fost amendat cu 1.800 de euro

Autoritățile au prins o femeie că a navigat cu o barcă pneumatică pe un țărm interzis după ce a postat chiar ea videoclipuri despre...

Tragic accident la Tomşani, Vâlcea. Un tânăr de doar 22 de ani și-a pierdut viața

Un accident tragic a avut loc în localitatea Tomșani din Vâlcea, în care un tânăr de 22 de ani a murit după ce mașina...

Un influencer din Dubai a fost amendat cu 1.800 de euro

Autoritățile au prins o femeie că a navigat cu o barcă pneumatică pe un țărm interzis după ce a postat chiar ea videoclipuri despre...
Ultima oră
Pe aceeași temă