26 C
București
duminică, 2 iunie 2024
AcasăSpecialPreședintele Comisiei pentru Cultură explică de ce a fost respins raportul TVR

Președintele Comisiei pentru Cultură explică de ce a fost respins raportul TVR

Raportul TVR pe anul 2014 a fost respins de senatorii şi deputaţii din comisii ca urmare a problemelor de management din cadrul Televiziunii publice şi datoriile mari acumulate, a declarat, miercuri, preşedintele Comisiei pentru cultură din Senat, Georgică Severin, informează Mediafax.

Georgică Severin a criticat şi absenţa preşedintelui-director general al TVR, Stelian Tănase, de la dezbaterile Comisiilor reunite pentru cultură.

Citește și: Raportul de activitate al TVR, RESPINS de Comisiile reunite de Cultură. Ce urmează

“Eu cred că, în momentul în care eşti convocat, fiind salariat bugetar, plătit din taxele publice, şi eşti convocat la o şedinţă a comisiilor reunite, chiar dacă nu-ţi place, vii. Pentru că eşti într-o instituţie în subordinea Parlamentului. Să nu spun sfidare, că e prea mult”, a spus acesta.

Plenul reunit care va decide asupra raportului TVR ar putea fi convocat săptămâna viitoare. “Având în vedere această situaţie, va fi făcut relativ repede”, a spus senatorul.

Acesta a precizat că decizia comisiilor de respingere a raportului nu a avut legătură cu politica editorială a postului, ci cu situaţia managementului instituţiei. “Sunt probleme de management, clar”, a spus acesta, precizând că situaţia datoriilor TVR este una foarte gravă.

Comisiile reunite de cultură au respins, miercuri, raportul de activitate al TVR pe anul 2014, cu 17 voturi “pentru” şi unul “împotrivă”, raportul comisiilor urmând să fie supus dezbaterii plenului Parlamentului, un rezultat negativ echivalând cu demiterea CA al TVR, inclusiv a preşedintelui-director general.

Legea audiovizualului prevede că respingerea raportului de activitate duce la demiterea Consiliului de Administraţie şi a preşedintelui-director general al TVR.

Societatea Română de Televiziune (SRTv) a încheiat anul 2014 cu o pierdere de 81,5 milioane de lei, în condiţiile în care Televiziunea Română a avut, anul trecut, venituri totale de 544,2 milioane de lei şi cheltuieli totale de 625,8 milioane de lei, potrivit cifrelor furnizate de reprezentanţii instituţiei pe 6 aprilie, într-o conferinţă de presă la care a participat şi Stelian Tănase, preşedintele-director general al TVR. În conferinţa de presă au fost prezentate cifrele din raportul SRTv pe anul trecut.

Tot atunci, reprezentanţi ai TVR au anunţat că datoriile totale ale Televiziunii Române erau, la sfârşitul anului 2014, de 700 de milioane de lei, dintre care 440 de milioane de lei la bugetul de stat.

Cele mai citite

Netanyahu spune că nu poate exista o încetare permanentă a focului în Gaza până când Hamas nu va fi distrus

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că nu va exista o încetare permanentă a focului în Gaza până când capacitățile militare și de guvernare...

Un document guvernamental dezvăluie dezastrul de la Autoritatea Vamală Română! Putem pierde bani mulți

Autoritatea Vamală Română se confruntă cu uzura avansată a infrastructurii și facilităților de control, ceea ce poate afecta eficiența și siguranța activității vamale....

Evenimente de Ziua Copilului în București

Numeroase evenimente au fost pregătite pentru copii, în Bucureşti, cu ocazia zilei de 1 Iunie, printre care "Porţi deschise" la Camera Deputaţilor, o nouă...
Ultima oră
Pe aceeași temă