27.6 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăInternaționalNetanyahu spune că nu poate exista o încetare permanentă a focului în...

Netanyahu spune că nu poate exista o încetare permanentă a focului în Gaza până când Hamas nu va fi distrus

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că nu va exista o încetare permanentă a focului în Gaza până când capacitățile militare și de guvernare ale Hamas nu vor fi distruse, scrie Reuters.

Comentariile sale au fost făcute după ce președintele american Joe Biden a declarat că Israelul a propus un acord în trei etape pentru o încetare a focului în Gaza în schimbul eliberării ostaticilor de către Hamas.

„Condițiile Israelului pentru a pune capăt războiului nu s-au schimbat: distrugerea capacităților militare și de guvernare ale Hamas, eliberarea tuturor ostaticilor și asigurarea faptului că Gaza nu mai reprezintă o amenințare pentru Israel”, a declarat Netanyahu.

„Israelul va continua să insiste ca aceste condiții să fie îndeplinite înainte de a se pune în aplicare o încetare permanentă a focului. Ideea că Israelul va fi de acord cu o încetare permanentă a focului înainte ca aceste condiții să fie îndeplinite este un nonsens”, a adăugat el.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă