33.5 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSpecialPreşedintele clubului UCM Reşiţa, Adrian Chebuţiu, audiat la DNA

Preşedintele clubului UCM Reşiţa, Adrian Chebuţiu, audiat la DNA

Preşedintele-director general al grupului de firme UCM Reşiţa, Adrian Chebuţiu, este audiat, pe parcursul zilei de marţi, la sediul DNA din Bucureşti, au precizat marţi dimineaţa pentru Agerpres surse judiciare de la DNA Timişoara.

Chebuţiu este şi preşedintele Clubului Sportiv UCM Reşiţa, care are echipe de handbal masculin, motociclism şi automobilism.

Direcţia Naţională Anticorupţie a percheziţionat luni seara birourile şefilor de la UCM Group, dar şi casa din Timişoara a lui Adrian Chebuţiu. Birourile preşedintelui UCMR şi, se pare, al directorului executiv, Adrian Preda, au fost sigilate.

În prezent, Uzina Constructoare de Maşini Reşiţa (UCMR) are un număr aproximativ de 2.500 de angajaţi, fiind cel mai mare agent economic din oraş.

La 23 decembrie 2003 a fost semnat contractul prin care Autoritatea pentru Privatizare şi Administrarea Participaţiunilor Statului (APAPS) a vândut pachetul de acţiuni pe care îl deţinea la societatea UCM Reşiţa, unui consorţiu format din societatea INET A.G. Elveţia şi Asociaţia Salariaţilor UCM Reşiţa.

Structura acţionariatului arată că INET AG deţine 96,388 la sută, Asociaţia Salariaţilor UCM Reşiţa – 0,702 procente, iar alţi acţionari, persoane juridice şi fizice – 2,910 la sută.

Complexul industrial a fost fondat în 3 iulie 1771, prin darea în exploatare a primelor furnale şi forje şi reprezintă cea mai veche unitate industrială din România şi una din cele mai vechi din Europa.

Cele mai citite

NATO trece mai multe rachete nucleare din depozitare în “standby”, anunță Stoltenberg

NATO își trece mai multe focoase nucleare din starea de depozitare în cea de "standby", a anunțat secretarul general al Alianței Atlantice, Jens Stoltenberg,...

România a deschis scorul împotriva Ucrainei. 1-0, gol marcat de Stanciu

România a deschis scorul în meciul cu Ucraina, la turneul final al Campionatului European din Germania, Euro 2024. În minutul 29 al primei reprize, după...

Analiză FES: România colectează cele mai puține taxe comparativ cu statele din centrul și estul Europei

România este țara în care taxele reprezintă cea mai mică proporție din economie, comparativ cu celelalte state din Uniunea Europeană, inclusiv cele din centrul...
Ultima oră
Pe aceeași temă