27.5 C
București
sâmbătă, 15 iunie 2024
AcasăSpecialPresedintele CJ Bistrita-Nasaud, cercetat de DNA

Presedintele CJ Bistrita-Nasaud, cercetat de DNA

» Gheorghe Marinescu (PSD) este anchetat pentru ca a oferit ilegal un contract pentru repararea drumului de la Valea Vinului

Dosarul in care este cercetata conducerea Consiliului Judetean (CJ) Bistrita-Nasaud pentru modul in care au fost cheltuiti banii alocati de Guvern pentru repararea drumului de la Valea Vinului va ajunge in aceasta saptamana la DNA. Anuntul a fost facut de comandantul IPJ Bistrita-Nasaud, Ioan Bodescu, care a demarat ancheta in acest caz la inceputul anului, la sesizarea prefectului Ioan Szilagyi. Acesta a fost nemultumit de modul in care CJ Bistrita-Nasaud a distribuit 2,5 milioane de lei alocati de la Guvern.
Pentru proiectul de reabilitare a drumului de acces in comunitatea care risca sa ramana izolata la Valea Vinului, distrus pe alocuri de viituri si alunecari de teren, Guvernul a alocat de la buget, in decembrie 2006, 4,6 milioane de lei. Doar o parte din acesti bani au putut fi cheltuiti, fiind impartiti intre societatile "Mis Grup" si "Nordconforest" catre care CJ a decontat 1,3, respectiv 1,1 milioane de lei.
Prefectul Ioan Szilagyi a sesizat politia cu privire la faptul ca CJ ar fi decontat bani catre societatea "Nordconforest" fara ca aceasta firma sa efectueze propriu-zis lucrari.
"Pe banii alocati de Guvern a reparat drumul firma "Mis-Grup", chemata de Primaria Rodna. Cei de la Consiliul Judetean au tinut neaparat sa bage si "Nordconforest"-ul, in baza unei licitatii pe care au castigat-o ei in urma cu nu stiu cati ani. Nici nu cred ca mai e valabila licitatia daca nu au facut nimic in zona atatia ani. Asa ca am sesizat politia sa cerceteze ei cum s-au impartit banii", explica, la data depunerii plangerii penale, prefectul.
Cercetarile preliminare declansate de IPJ Bistrita-Nasaud s-au indreptat impotriva mai multor functionari ai CJ, in frunte cu presedintele Gheorghe Marinescu, membru al PSD.
"In dosar sunt mai multe elemente care denota faptul ca cercetarea este de competenta DNA, asa ca facem acte premergatoare cu privire la declinarea dosarului in cursul acestei saptamani", a declarat, ieri, comisarul-sef Ioan Bodescu, comandantul IPJ Bistrita-Nasaud.

Cele mai citite

VIDEO. Miko Hughes, despre cum a jucat alături de Arnold Schwarzenegger și replica care l-a făcut celebru

Miko Hughes povestește despre cum a ajuns să rostească una dintre cele mai memorabile replici din istoria filmelor anilor '90, în momentul când avea...

Demontarea infrastructurii online critice pentru a perturba comunicațiile și propaganda teroristă

Autoritățile judiciare și de aplicare a legii din Europa și Statele Unite au desfășurat o operațiune de mare amploare pentru a demonta infrastructura online...

Florin Răducioiu, amintiri despre Cupa Mondială din 1994

Florin Răducioiu a discutat despre echipa națională a României și despre perioada Campionatului Mondial din 1994. Fostul atacant al echipei AC Milan a participat...
Ultima oră
Pe aceeași temă