19.1 C
București
miercuri, 22 mai 2024
AcasăSpecialPremierul Ungariei, Viktor Orban, a protestat faţă de cererea UE de reformare...

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a protestat faţă de cererea UE de reformare a sistemului judiciar din țara sa

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a protestat faţă de cererea UE de reformare a sistemului judiciar din Ungaria. El a calificat marţi drept "scandaloasă" o hotărâre a autorităţilor europene de a cere Budapestei să-şi reformeze sistemul său de reexaminare a pedepselor pe viaţă, în numele respectării drepturilor omului, relatează Mediafax.

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a apreciat, într-o hotărâre publicată marţi, că Ungaria a încălcat în repetate rânduri legile europene care interzic tratamentul "inuman şi degradant", condamnând în 2009 un ungar la "închisoare pe viaţă, fără posibilitate de eliberare condiţionată".

Premierul ungar a calificat această hotărâre, care nu este una definitivă, drept "scandaloasă" şi a declarat că Ungaria o va respinge.

"Acesta este dovada supremă că la Bruxelles şi la Strasbourg, în Uniunea Europeană, drepturile criminalilor sunt mai presus decât cele ale victimelor şi ale nevinovaţilor", a adăugat Orban într-o întâlnire de campanie pentru alegerile europene, la Kormend, în vestul Ungariei.

Potrivit ONG-ului ungar Hungarian Helsinki Committee, care militează pentru drepturile omului, Curtea Constituţională a ţării ar trebui să legifereze în concordanţă cu recomandările CEDO.

Cele mai citite

Incendiul izbucnit la o clădire dezafectată de pe Șoseaua Ștefan cel Mare din București a fost lichidat

Incendiul izbucnit luni seară la o clădire dezafectată de pe Şoseaua Ştefan cel Mare din Capitală a fost stins de pompierii sosiţi la faţa...

Canotorul Mihai Chiruţă merge la Jocurile Olimpice! Câți sportivi români sunt calificați în acest moment

Canotorul român Mihai Chiruţă s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris, în proba de simplu vâsle masculin, marţi, după ce a câştigat Finala...

Franța, deschisă ca EAU să investească în industriile sale de energie nucleară și de inteligență artificială

Franța este deschisă ca Emiratele Arabe Unite să investească în industriile sale de energie nucleară și de inteligență artificială, a declarat marți ministrul său...
Ultima oră
Pe aceeași temă