12.8 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialPremiere mondiale la primul salon auto al anului: NAIAS 2013

Premiere mondiale la primul salon auto al anului: NAIAS 2013

Centrul automobilistic al S.U.A., oraşul Detroit, găzduieşte în perioada 14-27 ianuarie primul salon auto internaţional din 2013. Printre cele mai importante premiere mondiale se numără Corvette, generaţia a şaptea sau conceptul BMW Seria 4, urmaşul coupe-ului din Seria 3.

Festivalul Auto Internaţional din America de Nord (NAIAS) este unul dintre cele patru mari festivaluri automobilistice din lume alături de cele din: Geneva, Paris şi Frankfurt. Anul acesta BMW vine cu una dintre cele mai importante premiere ale sale din ultimii ani, conceptul Seria 4, un coupe pentru Seria 3. Mişcarea germanilor a fost de aşteptat de vreme ce tradiţional coupeurile poartă numere pare în rândul modelelor BMW, precum Seria 6.

De la Mercedes ne aşteptăm la noua compactă premium CLA. Primele imagini au apărut deja pe internet, cu toate că producătorul german a încercat să păstreze surpriza pentru Detroit. Modelul va avea în premieră ca dotare opţională sistemul de transmisie 4MATIC.

Circa 50 de premiere vor avea loc în carul evenimentelor de la NAIAS, printer care şi ultima generaţia a muscle-car-ului american Chevrolete Corvette. În mod neaşteptat fanii brandului au putut interacţiona pentru prima dată cu viitorea generaţie chiar în jocul Gran Turismo 5, oficalii companiei punand la dispozitie gamerilor un prototip pentru teste. Totuşi fanii automobilelor aşteaptă să vadă şi în realitate bolidul.

Alături de alte lansări de la majoritatea producătorilor americani şi europeni constructorii asiatici au pregătiti şi ei câteva noutăţi, precum generaţia a treia de Lexus IS sedan sau Infiniti Q50. Anul trecut pe continentul asiatic s-au produs peste 40% din totalul autoturismelor de pe glob, o cifra în continuă creştere mai ales datorită pieţei auto din China.

Cu o tradiţie care datează încă din 1907, NAIAS este un salon de referinţă în lumea automobilistică, anul trecut având peste 770.000 vizitatori. Anual salonul auto aduce în bugetele locale câteva sute de milioane de dolari. Ediţia din acest an este cu atât mai important cu cât piaţa auto din SUA pare să depăşească criza financiară, după un 2012 în care s-a aflat în creştere.

Cele mai importante saloane din 2013:

Detroit, 14-27 ianuarie: North American International Auto Show

Geneva, 7-17 martie: Salon International de l’Auto & Accessoires

Frankfurt, 12-22 septembrie: International Motor – Show

Cele mai citite

Momente emoționante pe Anfield! Jurgen Klopp s-a despărțit de FC Liverpool cu o victorie

FC Liverpool a câştigat cu scorul de 2-0 în faţa lui Wolverhampton și a terminat pe poziția a treia în Premier League. La ultimul...

Incendiul izbucnit la o clădire dezafectată de pe Șoseaua Ștefan cel Mare din București a fost lichidat

Incendiul izbucnit luni seară la o clădire dezafectată de pe Şoseaua Ştefan cel Mare din Capitală a fost stins de pompierii sosiţi la faţa...

Erdogan a decretat doliu național după moartea președintelui iranian Ebrahim Raisi

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a decretat luni o zi de doliu naţional după moartea preşedintelui iranian Ebrahim Raisi într-un accident de elicopter, relatează...
Ultima oră
Pe aceeași temă