22.9 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăSpecialPremiera filmelor Scolii de Film si Televiziune pentru Copii „Micile Vedete

Premiera filmelor Scolii de Film si Televiziune pentru Copii „Micile Vedete

Joi, 29 martie 2012, Scoala de Film si Televiziune pentru Copii „Micile Vedete” a lansat cele mai recente doua filme educative pentru copii, Micile Vedete la biblioteca si Micile Vedete duc un stil de viata sanatos, la Cinematograful Movieplex, din Plaza Romania. Pe covorul rosu au pasit Micile Vedete impreuna cu membrii familiei lor, dar si unul dintre mentorii Micilor Vedete, Vedeta Gabriela Cristea Toader, prezentatoarea emisiunii Draga mea prietena, impreuna cu producatoarea emisiunii, doamna Andreea Godeanu.

Micile Vedete (www.micilevedete.ro) este prima Scoala de Film si Televiziune pentru Copii din Romania dedicata exclusiv copiilor cu varste intre 5 si 11 ani. Cele mai recente doua scurt metraje realizate de Micile Vedete au teme educative, propunand o alta perspectiva asupra bibliotecii si a activitatilor zilnice. Imediat dupa Premiera, vor incepe inscrierile, si apoi preselectiile pentru Atelierul de Vara „Micile Vedete”, in care copiii vor face cursuri intensive de tehnica de filmare si interpretare, timp de doua saptamani, iar, la final, vor prezenta o noua emisiune de televiziune pentru copii.

Scurt metrajul Micile Vedete la biblioteca, in regia Arianei Pendiuc, cel mai tanar regizor roman al carui film a fost selectionat la Festivalul de Film de la Cannes, doreste sa transmita mesajul potrivit caruia biblioteca nu este un loc prafuit, in care sa intri doar cand esti pedepsit, ci este locul de unde pot incepe cele mai grozave si surprinzatoare aventuri. Filmul reuneste numele a peste 30 de copii, intre care se numara si Iulia Lupascu, fetita de doar 10 ani care a devenit celebra prin rolul principal pe care l-a avut in filmul Carmen, unde a jucat alaturi de nume faimoase, precum Maia Morgenstern, dar si Alexia Stanescu, care a jucat in filmul Hohoho – partea a doua, alaturi de Andreea Marin Banica.

Dupa premiera, Ariana Pendiuc, regizorul fimului Micile Vedete la biblioteca, a declarat urmatoarele: „Filmul Micile Vedete la biblioteca a fost o provocare. Vorbesc in primul rand de incercarea de a sparge sablonul din mintea copiilor, ca biblioteca este cel mai plictisitor loc posibil. Desi rolurile pe care le-am dat copiilor au fost mult mai dificile decat inainte, consider ca au interpretat excelent, judecand dupa aplauzele de la final. S-a vazut bine amprenta lucrului de la scoala de film si televiziune pentru copii, pe care unii dintre ei o urmeaza de aproape un an si jumatate. Sunt mandra de Micile Vedete. Bravo lor!”

Micile Vedete duc un stil de viata sanatos este filmul care marcheaza debutul regizoral al Emei Pendiuc. Este al optulea film educativ de scurt metraj realizat in cadrul Scolii Micile Vedete, iar partener principal este BIC Romania. Filmul urmareste sa le explice copiilor care sunt regulile pe care trebuie sa le urmeze pentru a fi sanatosi, a se simti bine in pielea lor si a face fata mai usor cerintelor cotidiene. Desigur, toate sfaturile care se regasesc in film sunt adecvate pentru grupa de varsta din care fac parte actorii, de la gradinita pana la nivelul clasei a IV-a. Si, un lucru inedit, Mica Vedeta Andreea Serban a avut ocazia sa joace in acest film alaturi de mama sa, Florina Serban, declarand ca s-a simtit mult mai bine pentru ca mama ei a jucat impreuna cu ea.

Ema Pendiuc, regizorul acestui scurt metraj, a declarat: „Se pare ca, in ultimul an, am facut rocada, prioritatea devenind filmul si abia apoi televiziunea. Sunt incantata, mai ales dupa ce am vazut reactiile copiilor la primul filmul pe care l-am regizat. Este un alt gen fata de celelalte sapte din seria Aventurile Micilor Vedete, mai apropiat de documentar. Iar noul statut de vicepresedinte al Centrului International al Filmului pentru Copii (www.cifej.ro) mi-a pus pe umeri ceva presiune. Dar, am iesit din sala de cinema cu fruntea sus, iar maine deja incep inscrierile pentru Atelierul de Vara Micile Vedete, ceea ce inseamna ca, in curand, ne vom reintalni pe marele ecran.”

Aceste scurt metraje educative fac parte dintr-un proiect cinematografic mai amplu, numit Aventurile Micilor Vedete, care numara deja opt filme de succes. Scoala Micile Vedete, www.micilevedete.ro, are deja realizari notabile, dintre care putem mentiona cele doua selectionari la sesiunea Short Film Corner a Festivalului de Film de la Cannes: cu filmul Micile Vedete la scoala, in 2011, si cu Magda, filmul de debut al celor doua surori care conduc Scoala de Film si Televiziune pentru Copii Micile Vedete, in 2010. Filmele realizate de Micile Vedete au participat si la numeroase alte festivaluri internationale, dintre care mentionam prezenta la Festivalurile Internationale de Film pentru Copii Lucas – din Germania si Cinekid – din Olanda.

Evenimentul este susţinut de Partenerul Principal: BIC, de Partenerii Educaţionali: Primaria Sectorului 1 – Centrul Cultural Metropolitan, Liceul teoretic „Al. Vlahuta”, Partenerii Strategici: Cinematograful Movieplex si Plaza Romania, Partenerii: Tymbark, Aquila, Babyboom, Party Mania Kids, Perenna, Rauch, Micul Studio, InfoConstruct, Magnetic Memories, Tipografics si Lucky Family, Partenerii Media: Itsy Bitsy, Realitatea.net, Radio Romania Cultural, Draga mea pentru copii, Romania Libera, Superbebe, VIP, Doxi, Baby, Radio 3 Net „Florian Pittis”, Observator cultural, Pandora’s, Port.ro, Suntparinte.ro, Ceimici.ro, Micutultau.ro.

Cele mai citite

Olaf Scholz dezaprobă condițiile impuse de Putin pentru pace în Ucraina

Cancelarul german Olaf Scholz a denunţat sâmbăta condiţiile impuse de preşedintele rus Vladimir Putin pentru a negocia cu Ucraina, spunând că acestea echivalează cu...

Aur pentru Cătălin Chirilă la canoe simplu pe 1.000 metri la Europene

Sportivul român Cătălin Chirilă a obținut o performanță remarcabilă la Campionatele Europene de kaiac-canoe de la Szeged, Ungaria, câștigând medalia de aur în proba...

Un băiat de 19 ani a intrat peste o femeie de 30 de ani şi fiica ei şi a încercat să violeze fata de...

Un incident șocant a avut loc în comuna Izvoare din județul Dolj, unde un tânăr în vârstă de 19 ani a fost reținut și...
Ultima oră
Pe aceeași temă