22.4 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialPrecizările patronului Mareea, după intrarea în insolvență. Peste 1.000 de turiști,păgubiți

Precizările patronului Mareea, după intrarea în insolvență. Peste 1.000 de turiști,păgubiți

1.100 turiști au fost păgubiți de agenția de turism Mareea Comtur, a anunțat Autoritatea Naţională de Turism (ANT). suma tuturor contractelor se ridică la valoarea de 460.000 euro, din care sumele restante către furnizori se ridică la 285.000 euro. Patronul agenției, Marius Usturoriu, a declarat, pentru Ziarul Financiar, că turiștii care urmau să plece în vacanță vor fi preluați de ceilalți touroperatori.

"La acest moment, mai sunt câteva sute de turişti care urmează să îşi consume vacanţele. Împreună cu colegi touroperatori şi cu sprijinul hotelierilor ne ocupăm de rerutarea turiştilor, acolo unde se impune, astfel încât să onorăm toate rezervările existente", a declarat Marius Usutoriu pentru ZF, fără să explice cum a ajuns agenţia în situaţia de-a nu putea onora vacanţele turiştilor. Pe Tribunalul Bucureşti nu figurează nicio cerere de deschidere a procedurii de insolvenţă.
 
Mareea Comtur, care a fost implicată în tragicul accident din Muntenegru din 2013, unde şi-au pierdut viaţa 18 români iar alţi 29 au fost răniţi, a anunţat ieri pe propriul site că nu va mai onora vacanţele turiştilor şi că va intra în insolvenţă. Aceasta este a doua agenţie de turism, după Genius Travel, care îşi lasă turiştii fără vacanţe.

"Autoritatea Naţională pentru Turism menţionează faptul că o echipă aparţinând Direcţiei Generale de Control şi Autorizare Turism investighează speţa încă de săptămâna trecută, acţiunea debutând în urma a patru reclamaţii venite pe adresa ANT-ului", au declarat oficialii ANT, care au efectuat controale în perioada 26 august-3 septembrie.

În urma acţiunii de verificare au fost aplicate sancţiuni pentru neîndeplinirea obligaţiilor contractuale, pentru prezentarea informaţiilor nereale în oferte, dar şi pentru neprezentarea Registrului Unic de Control. În afară de sancţiunea pecuniară în valoare de 14.000 lei, a mai fost aplicată şi sancţiunea complementară de retragere a licenţei, au mai transmis oficialii ANT.

"Reprezentanţii agenţiei de turism au afirmat că sunt într-un permanent contact cu Patronatul Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism din România – ANAT, dar şi cu alte agenţii de turism, pentru găsirea unor soluţii pertinente clienţiilor păgubiţi"

O parte dintre turiştii Mareea vor fi rerutaţi către Complexul Mercur-Minerva, deţinut de Mareea Hotels, alte hoteluri de pe litoral sau din Delta Dunării. În acelaşi timp, în unele cazuri, vacanţele cumpărate de la Mareea ar putea fi efectuate chiar în destinaţiile respective, tot datorită sprijinului oferit de colegii de breaslă, potrivit ANT.

Sâmbătă, agenția de turism Mareea a anunțat pe Internet că nu mai poate onora plățile pentru vacanțele deja convenite, întrucât nu mai are destule fonduri. 

Cele mai citite

Un iranian cu mandat de arestare în Emiratele Arabe Unite este protejat de …DIICOT

La ora actuală, serviciile de informații de la noi sunt în alertă pentru că un cetățean iranian care a escrocat băncile din Emiratele...

Stupoare în țările occidentale. Lideri din UE transmit mesaje de compasiune după moartea președintelui Iranului

Ceremonia funerară în memoria înalților oficiali iranieni care au murit în accidentul de elicopter din 19 mai 2024, în frunte cu președintele Ebrahim Raisi,...

Președintele Iranului și ministrul de Externe sunt morți. Epava elicopterului a fost găsită

Președintele Iranului și ministrul de Externe al Iranului sunt morți, acest lucru fiind constatat oficial după ce a fost găsită epava elicopterului în care...
Ultima oră
Pe aceeași temă