33.5 C
București
miercuri, 19 iunie 2024
AcasăInternaționalPreședintele Iranului și ministrul de Externe sunt morți. Epava elicopterului a fost...

Președintele Iranului și ministrul de Externe sunt morți. Epava elicopterului a fost găsită

Președintele Iranului și ministrul de Externe al Iranului sunt morți, acest lucru fiind constatat oficial după ce a fost găsită epava elicopterului în care călătoreau.

Preşedintele Ebrahim Raisi şi ministrul Hossein Amirabdollahian făceau parte dintr-o delegație care a fost în vizită în Azerbaidadjan, țară vecină cu Iranul. Pe drumul de întoarcere, elicopterul în care se găseau șeful statului și ministrul de Externe a “aterizat forțat” în Azerbaidjanul de Est (provincie a Iranului), într-o zonă montană, în condiții de vreme foarte rece și de ceață.

“Preşedintele Raisi, ministrul de externe şi toţi pasagerii din elicopter au fost ucişi în prăbuşire”, a declarat, luni dimineață, sub protecția anonimatului, un înalt oficial iranian, citat de agențiile de presă occidentale.

Dispariția elicopterului oficial fusese anunțată oficial în Iran la mijlocul zilei de duminică, 19 mai 2024. Se pare că elicopterul s-a lovit de un pisc montan, apoi s-a prăbușit și a luat foc.

Ebrahim Raisi a fost considerat un șef de stat conservator, care a insistat pentru menținerea strictă a restricțiilor religiei musulmane. De asemenea, Raisi a întărit relațiile dintre Iran și Rusia.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Codurile galben și portocaliu de caniculă, extinse

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis noi avertizări Cod Galben şi Cod portocaliu de căldură extremă, valabile în toată ţara pe parcursul următoarelor două...

Multimilionarii Ucrainei, învinși de săracii lui Edi

Înaintea primului meci din Campionatul European, de la München, presa din Ucraina spunea că echipa României este „foarte slabă, formată din jucători de Serie B...

În Timiș, PSD și PNL au luat majoritatea mandatelor

BEC Timiș a prezentat raportul final după încheierea procesului electoral: PNL și PSD au luat majoritatea mandatelor de aleși locali. “PSD și PNL au luat...
Ultima oră
Pe aceeași temă