19.1 C
București
miercuri, 22 mai 2024
AcasăSpecialPrahova: Numărul victimelor violenţei domestice, în creştere faţă de anul trecut

Prahova: Numărul victimelor violenţei domestice, în creştere faţă de anul trecut

Un număr de 310 persoane au fost victime ale violenţei domestice în judeţul Prahova, arată statisticile Poliţiei Prahova pe primele nouă luni ale acestui an, numărul victimelor fiind în creştere, cu 57 mai mare decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Conform statisticilor realizate la nivelul Inspectoratului de Poliţie Prahova, în perioada ianuarie – septembrie 2011 un număr de 310 persoane au fost victime ale violenţei infrafamiliale, numărul cazurilor de violenţă domestică fiind în creştere faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, când s-au înregistrat 253 de victime, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, inspectorul Marian Popescu, din cadrul Poliţiei Prahova, scrie Mediafax.

În două dintre situaţiile instrumentate de Poliţia Prahova victimele au decedat ca urmare a agresiunii comise de rude, alte şapte cazuri fiind infracţiuni “de mare violenţă”, a precizat reprezentantul Poliţiei Prahova.

În cele mai multe situaţii, victimele violenţei domestice sunt femei care sunt abuzate de soţi sau concubini. Astfel, potrivit statisticilor, dintrre cele 310 victime ale violenţei în familie 246 sunt femei, 47 sunt bărbaţi şi 17 sunt copii, cel mai mic dintre aceştia având vârsta de şase ani.

În cele mai multe dintre cazurile în care victime ale violenţei intrafamiliale sunt bărbaţi, este vorba despre conflicte între cumnaţi, între tată şi fiu sau între socru şi ginere.

Inspectorul Marian Popescu a precizat că numărul real al victimelor ar putea fi mult mai mare, în condiţiile în care în numeroase situaţii cei abuzaţi reclamă la Poliţie faptul că sunt victimele unei agresiuni.

Cele mai citite

Primul scaner cu raze X pentru combaterea activitãților ilicite, inaugurat în biroul de frontierã Galați-Giurgiulești

Ministerul Finanțelor și Autoritatea Vamală Română (AVR) au inaugurat, la Biroul Vamal Galați-Giurgiulești, primul dintre cele 26 de scanere menite să reducă, în punctele vamale, atât...

Bătaie în Parlament: Florin Roman, bătut de Dan Vîlceanu -VIDEO

Au apărut primele imagini cu bătaia din Parlament, între Dan Vîlceanu şi Florin Roman, care a avut loc în antecamera sălii de plen, în...

România și Turcia vor colabora pentru deminarea în Marea Neagră

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a anunțat că, în curând, va fi operaționalizată acțiunea de deminare în Marea Neagră, desfășurată în comun de forțele navale din...
Ultima oră
Pe aceeași temă