28.5 C
București
miercuri, 19 iunie 2024
AcasăSocialVeste bună pentru iubitorii de animale de companie! Târg de adopții organizat...

Veste bună pentru iubitorii de animale de companie! Târg de adopții organizat de ASPA la Arena Națională

Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) organizează un târg de adopţii de animale de companie, pe 26 mai, la Arena Naţională.

Astfel, cei care vor veni duminică, 26 mai, la evenimentul de la Arena Națională vor putea pleca acasă cu unul dintre cei peste 50 de câini sănătoşi, deparazitaţi, vaccinaţi, microcipaţi şi sterilizaţi, din adăposturile ASPA. Consilierii ASPA vor ghida vizitatorii în procesul de adopţie şi vor oferi informaţii despre îngrijirea câinilor. De asemenea, peste 20 de pisici de la asociaţiile partenere aşteaptă să îşi găsească o casă nouă.

Ajuns la a doua ediţie, evenimentul „Adoptă la Arenă” se va desfăşura în intervalul orar 10,00 – 18,00.

Evenimentul promovează un stil de viaţă activ şi sănătos, astfel că pe inelul exterior al Arenei Naţionale, de la ora 14,00, va avea loc un cros pentru oameni şi câini, pe o distanţă de un kilometru. Ambasadorul crosului este ultramaratonistul Andrei Roşu, care va da startul crosului alături de câinele lui, Hoka.

În program se regăsesc activităţi, jocuri sportive şi spectacole pentru copii. Cei mici au „Întâlnire cu Onix şi Barton”, spectacol pus în scenă de Opera Comică pentru Copii. Vor avea loc demonstraţii de dansuri sportive realizate de Academia Campionilor, demonstraţii de karate susţinute de Clubul Sportiv Akura, momente de jonglerii şi acrobaţii oferite de artiştii de la Circul Metropolitan Bucureşti. De asemenea, stiliştii Lofty Pets au pregătit demonstraţii de grooming canin.

Dresorii de la Clubul Câinilor Utilitari vor realiza demonstraţii de dresaj şi agilitate, iar reprezentanţii Diviziei Canine a Jandarmeriei Bucureşti vor prezenta exerciţii cu câinii de serviciu.

De asemenea, sunt programate activităţi sportive şi jocurile copilăriei: şotronul pe gazon, săritul corzii, elasticului, fotbal, ping pong şi multe altele. Antrenorii de la CSM Bucureşti vor organiza grupuri de copii pentru a juca tenis şi volei.

Participanţii la eveniment vor putea discuta cu medici veterinari, dresori, specialişti în îngrijirea animalelor şi reprezentanţi ai asociaţiilor de protecţie a acestora şi ai instituţiilor publice.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Nicușor Dan e pe val… în marea formată la Piața Unirii

Ilustrație: Marian Avramescu Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, e pe val, după ce a reușit să obțină și un al doilea mandat de...

Nicușor Dan e pe val… în marea formată la Piața Unirii

Ilustrație: Marian Avramescu Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, e pe val, după ce a reușit să obțină și un al doilea mandat de...

Codurile galben și portocaliu de caniculă, extinse

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis noi avertizări Cod Galben şi Cod portocaliu de căldură extremă, valabile în toată ţara pe parcursul următoarelor două...
Ultima oră
Pe aceeași temă