18.9 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăSpecialPonta s-a întâlnit, miercuri, cu Secretarul american al Comerţului. Ce teme au...

Ponta s-a întâlnit, miercuri, cu Secretarul american al Comerţului. Ce teme au dezbătut demnitarii

Premierul Victor Ponta s-a întâlnit, miercuri, în SUA, cu Secretarul american al Comerțului, Penny Pritzker, prilej cu care au fost analizate progresele în aplicarea Planului de Acțiune bilaterală pentru îmbunătățirea mediului de afaceri din România, informează un comunicat de presă remis de Guvern.

"Au fost analizate progresele în aplicarea Planului de Acțiune bilaterală pentru îmbunătățirea mediului de afaceri din România, iar Secretarul Comerțului a apreciat măsurile luate în ultima perioadă de Guvernul României pe baza consultării mediului de afaceri constituit în formatul "Coaliția pentru dezvoltarea României", se arată în comunicatul citat.

Cei doi demnitari au convenit, ca o misiune economică organizată de Departamentul Comerțului din SUA , să viziteze România în luna mai, unul dintre principalele domenii de interes fiind cel al tehnologiei informatice și securității cibernetice.

Premierul Victor Ponta și Secretarul Comerţului Pritzker au vorbit şi despre prioritățile tematice principale pentru viitoarea etapă a Planului de Acțiune privind cooperarea bilaterală în domeniul economic și comercial, între acestea fiind energia, securitatea cibernetică, consolidarea capacității administrative, pentru a veni în întâmpinarea preocupărilor mediului de afaceri.

Discuțiile dintre premierul Ponta și Secretarul american al Comerțului au reconfirmat preocuparea comună pentru consolidarea dimensiunii economice a Parteneriatului Strategic româno-american, aceasta fiind o prioritate a Guvernului României, se mai arată în comunicat.

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, la sfârşitul şedinţei săptămânale de Guvern că va merge la Washington pentru a întări parteneriatul strategic pe dimensiunea economică pe care România îl are cu Statele Unite. 

Citeşte şi: Ce spune Ponta despre vizita la Washington

"O să merg la Washington pentru a avea o întâlnire cu Secretarul de Stat al Comerţului pe dimensiunea economică a parteneriatului strategic cu SUA. Vreau să arătăm că suntem o ţară în care merită să investeşti. O spun de fiecare dată:la relații excelente economice și politice și militare trebuie să avem relații și mai bune economice'", a spus premierul.

Citeşte şi: Ponta pleacă în SUA. Ce întâlniri are în agendă

     

Cele mai citite

Gheorghe Hagi, nostalgic înainte de meciul de “ADIO” al “Generației de Aur”: “Timpul s-a scurs, au trecut ani mulţi… “

Gheorghe Hagi, legendă a fotbalului românesc și fost căpitan al primei reprezentative de fotbal a României, a făcut declarații emoționante sâmbătă, în cadrul unei...

Hansi Flick pregătește deja primul transfer pentru FC Barcelona. Germanul vrea un jucător de top

După ce Xavi a fost demis de către FC Barcelona, Hansi Flick se pare că îi va lua locul pe banca catalanilor. Antrenorul german...

Colegiul Medicilor se contrazice cu Rafila în privința poliței de asigurare

Colegiul Medicilor a transmis, sâmbătă, o reacție la declarațiile ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, privind noua lege a malpraxisului, conform g4media.ro. Ministrul Rafila a declarat vineri...
Ultima oră
Pe aceeași temă