29 C
București
vineri, 31 mai 2024
AcasăSpecialPolonia ar putea avea un Disneyland religios

Polonia ar putea avea un Disneyland religios

Preotul polonez Tadeusz Rydzyk, fondatorul unui grup media ultra-catolic, Radio Maryja, vrea să deschidă un parc de distracţii cu tematică religioasă la Torun, în nordul ţării, unde îşi are sediul şi trustul, informează thenews.pl, potrivit Mediafax.

Rydzyk, care de la începutul anilor ’90 a fondat un post de radio, unul de televiziune, un ziar naţional şi o şcoală de jurnalism, la Torun, doreşte să deschidă în acest oraş şi un parc de distracţii, care va cuprinde o biserică, hoteluri, aqua park, băi de apă termală, săli de sport şi de conferinţe, magazine şi restaurante.

Proiectul, intitulat “Polonia in Tertio Millennio”, va cuprinde şi un port de ambarcaţiuni şi un amfiteatru pe malul râului Vistula, potrivit ziarului Nasz Dziennik, ce face parte din trustul preotului.

Rydzyk vrea ca Polonia in Tertio Millennio să devină principalul centru religios din Polonia şi să eclipseze oraşul vechi de sute de ani Czestochowa, loc de pelerinaj pentru catolici datorită faptului că adăposteşte o icoană cunoscută sub numele “Madona Neagră”.

Parcul de distracţii urmează să fie construit lângă Universitatea de Cultură Socială şi Media, ale cărei baze au fost puse tot de Rydzyk.

Costul realizării acestui proiect este estimat la câteva milioane de zloţi, iar Radio Maryja s-a adresat deja ascultătorilor săi pentru a dona bani.

Radio Maryja, condus de preotul romano-catolic Tadeusz Rydzyk, difuzează în mod regulat luări de poziţie naţionaliste şi antisemite şi exercită o influenţă foarte mare în Polonia.

Cele mai citite

Au început săpăturile pentru construirea Maternității Sf. Ioan, singura astfel de unitate medicală ridicată de la zero în București în ultimii 35 de ani

Sectorul 4 al Municipiului București continuă să investească masiv în infrastructura medicală a Capitalei, folosind fonduri europene nerambursabile. După ce în ultimele trei luni au...

Bianca Andreescu s-a calificat în turul al treilea la Roland Garros

Jucătoarea canadiană de origine română Bianca Andreescu s-a calificat în turul al treilea la Roland Garros, după ce a învins-o în trei seturi pe...

Dacă nu a mers cu Sistemul Patriot, Iohannis poate încerca la Biden cu patrioți Fierbinți

Ilustrație: Marian Avramescu Sistemul Patriot din România nu pare să ia direcția Ucrainei, dar, chiar și în situația aceasta, tot președintele Klaus Werner Iohannis...
Ultima oră
Pe aceeași temă