32.2 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăPoliticăLuminița Odobescu afirmă că între România și Ucraina există un dialog intens

Luminița Odobescu afirmă că între România și Ucraina există un dialog intens

România și Ucraina poartă discuții intense la nivel politic în toate domeniile, a declarat vineri ministrul Afacerilor Externe, Luminița Odobescu, pentru Agerpres. Ea a menționat că negocierile sunt în desfășurare în ceea ce privește Parteneriatul Strategic și Acordul de securitate.

„Există un dialog politic intens între România şi Ucraina, la toate nivelurile. Aţi văzut discuţia recentă dintre preşedintele Iohannis şi preşedintele Zelenski, discuţiile la nivelul Guvernului, la nivelul miniştrilor. Eu am dialog, la rândul meu, aş spune săptămânal, cu omologul meu ucrainean. Avem în curs de negociere două documente importante, negocierile avansează în ceea ce priveşte documentul privind relaţia de Parteneriat Strategic, care este un document complex şi acoperă foarte multe domenii – pentru că este o relaţie bilaterală complexă, cu multiple domenii – şi acest aranjament sau Acord de securitate, care urmează a fi finalizat în perioada următoare”, a spus ministrul Odobescu, care a participat, vineri, la reuniunea informală a miniştrilor de Externe din statele membre NATO, organizată la Praga.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă