25.5 C
București
duminică, 21 iulie 2024
AcasăInternaționalDatele a milioane de șoferi ar fi ajuns la vânzare pe internet....

Datele a milioane de șoferi ar fi ajuns la vânzare pe internet. Oamenii legii investighează

Poliția spaniolă a anunțat că investighează dacă informațiile private a milioane de șoferi de vehicule au fost puse în vânzare online, după ce autoritatea de trafic a detectat o tentativă de încălcare a securității datelor la începutul acestei luni, scrie Reuters.

În urmă cu două săptămâni, Direcția Generală de Trafic (DGT) a detectat o activitate suspectă din partea utilizatorilor care încercau să acceseze baza sa de date, a declarat un purtător de cuvânt pentru Reuters.

DGT i-a blocat și a alertat Grupul de Investigații și Analiză a Traficului (GIAT), care a deschis o anchetă, a precizat Guardia Civil.

Baza de date a DGT conține informații detaliate – inclusiv numerele de înmatriculare și datele de asigurare – despre peste 27 de milioane de șoferi înregistrați în Spania.

Un utilizator anonim a afirmat într-o postare pe forumul BreachForums, dedicat infracțiunilor de piraterie informatică, că „poate căuta orice număr de înmatriculare sau document” și că vinde întreaga bază de date a DGT.

„Va trebui să vedem dacă este adevărat ceea ce se spune. Pe forumurile de vânzare de date, aceștia pretind adesea că vând lucruri pe care nu le au de fapt”, a declarat purtătorul de cuvânt al DGT.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă