29 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăInternaționalTrump spune că va face apel la condamnarea istorică

Trump spune că va face apel la condamnarea istorică

Donald Trump a declarat că va face apel la verdictul de vinovăție care a făcut din el primul președinte american condamnat pentru o infracțiune, deși va trebui să aștepte până după pronunțarea sentinței, pe 11 iulie, înainte de a face acest pas, scrie Reuters.

În declarații incoerente făcute în holul Trump Tower din Manhattan, unde și-a anunțat prima sa candidatură la președinție în 2015, Trump și-a repetat plângerile potrivit cărora procesul a fost o încercare de a împiedica revenirea sa la Casa Albă și a avertizat că a demonstrat faptul că niciun american nu scutit de urmărirea penală motivată politic.

„Dacă îmi pot face asta mie, pot face asta oricui”, a spus Trump într-un discurs de 33 de minute. Aplaudat de susținători, Trump, candidatul republican la alegerile din 2024, nu a răspuns la nicio întrebare din partea reporterilor.

Verdictul de vinovăție aruncă tatele Unite pe un teritoriu neexplorat înaintea votului din 5 noiembrie, când Trump, în vârstă de 77 de ani, va încerca să recâștige Casa Albă de la președintele democrat Joe Biden, în vârstă de 81 de ani.

Acuzația pentru care a fost condamnat, de falsificare a registrelor comerciale, este pasibilă de o pedeapsă maximă de patru ani de închisoare. Alte persoane condamnate pentru această infracțiune primesc adesea sentințe mai scurte, amenzi sau eliberare condiționată, dar judecătorul de caz a declarat în timpul selecției juriului că Trump se confruntă cu o potențială pedeapsă cu închisoarea.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă