24.6 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialPeste 9.500 de amenzi, date de poliție pe 1 aprilie

Peste 9.500 de amenzi, date de poliție pe 1 aprilie

Peste 270 de infracţiuni au fost constatate şi aproape 9.500 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 2.500.000 de lei, au fost aplicate de poliţişti, pe 1 aprilie, prima zi de acţiune la nivel naţional, pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, premergător Sărbătorilor de Paşti, în special a infracţiunilor de natură economică, informează Inspectoratul General al Poliției Române.

”În perioada 1 – 19 aprilie, din dispoziţia şefului Poliţiei Române, chestor general Petre Tobă, în toată ţara se desfăşoară acţiuni preventiv-reactive, în sistem integrat, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică în perioada premergătoare Sfintelor Sărbători ale Paştelui Ortodox şi Catolic.

În cursul zilei de ieri, 1 aprilie a.c., 5.500 de poliţişti din cadrul structurilor de investigarea fraudelor, de ordine publică, poliţie rutieră şi poliţie transporturi au acţionat, suplimentar faţă de dispozitivul curent, pentru combaterea infracţiunilor de natură economică, a celor cu violenţă şi a furturilor, precum şi pentru combaterea infracţionalităţii stradale”, arată poliția într-un comunciat de presă.

Astfel, au fost verificaţi 1.643 de agenţi economici şi 9.790 de mijloace de transport, în filtrele instituite pe rutele de transport.

În urma controalelor efectuate, poliţiştii au constatat 273 de infracţiuni, pentru care sunt cercetate 327 de persoane. Din totalul infracţiunilor constatate, 78 sunt infracţiuni de evaziune fiscală.

De asemenea, poliţiştii au aplicat 9.416 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 2.505.595 de lei”.

891 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991 şi 414 dintre sancţiunile aplicate sunt prevăzute de Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

Pentru abateri de la normele rutiere au fost aplicate 7.772 de sancţiuni contravenţionale prevăzute de O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, iar 339 de sancţiuni aplicate sunt prevăzute de alte acte normative.

Totodată, ca măsură complementară în cadrul dosarelor penale întocmite şi a sancţiunilor contravenţionale aplicate, au fost indisponibilizate bunuri în valoare totală de 734.163 de lei, constând în alcool şi produse de alcool, carne şi produse din carne, peşte şi produse din peşte.

Cele mai citite

Premierul Ciolacu este primit în Turcia de președintele Erdoğan, unul dintre cei mai influenți lideri din Europa

Premierul României, Marcel Ciolacu, se întâlnește, în Turcia, cu președintele Recep Tayyip Erdoğan, unul dintre cei mai influenți lideri politici din Europa. Premierul Ciolacu și...

Defecțiune la metrou, ce afectează intervalul de timp la care sosesc trenurile

Circulaţia trenurilor de metrou pe Magistrala 2 Berceni - Tudor Arghezi se desfăşoară momentan la un interval de 6 minute, din cauza unor defecţiuni...

Descoperă aromele delicioase ale bucătăriei: Rețete senzaționale cu Pui și Creveți pentru când ai nevoie de ceva ușor

Bucătăria este un loc magic în care se întâlnesc aromele, texturile și gusturile pentru a crea experiențe culinare de neuitat. Două ingrediente versatile și...
Ultima oră
Pe aceeași temă