15.7 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialPeste 570 de oameni care munceau la negru, prinşi în ultima săptămână

Peste 570 de oameni care munceau la negru, prinşi în ultima săptămână

Peste 570 de persoane care munceau la negru, cele mai multe în Capitală, au fost prinse de inspectorii de muncă, relatează Mediafax. Amenzile date de oamenii legii se ridică la 970.000 de lei.

“În domeniul relaţiilor de muncă, au fost efectuate 3.435 de controale, iar 3.343 dintre ele au fost pentru muncă fără forme legale. S-au aplicat amenzi în domeniu de 1.690.500 de lei, din care 970.000 de lei pentru muncă la negru. Au fost sancţionaţi 657 de angajatori”, conform unui comunicat al Inspecţiei Muncii.

Citeşte şi: BILANŢ. A crescut numărul furturilor de pe rafturile magazinelor. Alimentele, principala ţintă a hoţilor

Potrivit sursei citate, 79 de persoane fizice au fost sancţionate contravenţional deoarece au acceptat să muncească fără forme legale de angajare, iar pentru primirea la muncă a mai mult de cinci persoane fără contracte individuale au fost înaintate şase propuneri de cercetare penală, a mai precizat IM.

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost efectuate 2.442 de controale, fiind sancţionaţi 1.559 de angajatori. IM mai precizează că s-au dat amenzi în valoare de 636.000 de lei, iar la patru angajatori s-a dispus oprirea echipamentelor de lucru, pentru că exista pericol de accidentare.

“Angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 33 de evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă, vor fi încadrate sau nu ca fiind accidente de muncă”, se mai arată în comunicat.

Cele mai citite

Premierul slovac Fico se află în afara oricărui pericol, dar starea sa este gravă

Premierul slovac Robert Fico nu mai este în pericol imediat, dar se află în continuare în stare gravă, a declarat duminică adjunctul său, la...

Ucraina a scufundat în Marea Neagră încă o navă rusească, tip vânător de mine

Un atac al Ucrainei a scufundat în Marea Neagră încă o navă rusească, Kovrovets, de tip vânător de mine, a anunțat Comandamentul Flotei din...

Elicopterul președintelui iranian Raisi nu a fost încă găsit! Mesajul transmis de ayatollahul Khamenei

Televiziunea de stat de la Teheran difuzează rugăciuni, în timp ce echipele de salvatori efectuează căutări în nord-vestul Iranului pentru a găsi elicopterul prăbușit...
Ultima oră
Pe aceeași temă