22.4 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialPeste 26.000 de candidaţi înscrişi la facultăţile din Bucureşti. Unde este cea...

Peste 26.000 de candidaţi înscrişi la facultăţile din Bucureşti. Unde este cea mai mare concurenţă

Peste 26.000 de candidaţi s-au înscris, în sesiunea iulie 2013, la admitere în facultăţile Universităţii Bucureşti, cu o medie de 5,68 candidaţi pe locurile de la buget. Cea mai mare concurenţă este la specializarea Limbi Moderne Aplicate, cu 92,1 candidaţi înscrişi pe loc, informează Mediafax.

Cele mai căutate sunt Facultatea de Administraţie şi Afaceri (14,20 candidaţi/loc), unde cea mai căutată specializare este Administrarea afacerilor (23,51 candidaţi/loc) şi Facultatea de Geografie (12,83 candidaţi/loc), cu specializările Hidrologie şi Meteorologie (18,91 candidaţi/loc), Planificare teritorială (17,84 candidaţi/loc), Cartografie (17,09 candidaţi/loc), Geografie Bucureşti (16,09 candidaţi/loc) şi Geografia turismului (15,67 candidaţi/loc). Pe locul al treilea este Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării (7,90 candidaţi/loc), urmată de Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine (7,82 candidaţi/loc).

La Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine, cea mai căutată specializare este Limbi Moderne Aplicate (92,1 candidaţi/loc), unde sunt şi cele mai puţine locuri, respectiv 10. La majoritatea specializărilor pe o limbă străină sunt câte 14 locuri de la buget, iar cele mai căutate sunt: Italiană (15,78 candidaţi/loc), Rusă (14,35 candidaţi/loc), Portugheză (13,78 candidaţi/loc), Japoneză (12,36 candidaţi/loc), Studii americane (8,50 candidaţi/loc), Arabă (7,71 candidaţi/loc), Neogreacă (7,28 candidaţi/loc).

Citeşte şi Înscriere la facultate în 5 minute. Prin Admitere Online

În continuare, în topul celor mai căutate facultăţi din Universitate sunt: Facultatea de Ştiinţe Politice (6,50 candidaţi/loc), Facultatea de Biologie (6,14 candidaţi/loc), Facultatea de Drept (5,34 candidaţi/loc), Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială (4,79 candidaţi/loc), Facultatea de Litere (4,77 candidaţi/loc), Facultatea de Istorie (4,50 candidaţi/loc), Facultatea de Matematică şi Informatică (4,24 candidaţi/loc) şi Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei (3,98 candidaţi/loc).

Candidaţii care s-au înscris la specializări unde modalitatea de admitere consta într-un examen sau test grilă susţin în această perioadă probele de concurs.

Data limită de afişare a rezultatelor este 27 iulie, însă unele facultăţi – de Administraţie, Fizică şi Sociologie – au afişat deja rezultatele concursului de admitere.

Candidaţii declaraţi admişi pe locurile de la buget au obligaţia de a confirma locul prin depunerea diplomei de bacalaureat în original la sediul facultăţii (în cazul în care nu au depus-o la înscriere). Candidaţii admişi pe locurile bugetate care nu aduc diploma de bacalaureat în original, în termenul stabilit, pierd locul respectiv, ce va fi ocupat de următorul candidat de pe listă.

Citeşte şi ADMITERE 2013. Cea mai căutată specializare la Universitatea Babeş-Bolyai

După afişarea rezultatelor, dacă forma de finanţare a viitorului student este la taxă sau a fost admis la forme de învăţământ precum IFR (frecvenţă redusă) sau ID (la distanţă), aceştia trebuie să anexeze la dosar şi chitanţa care să ateste achitarea taxei de studii în cuantumul stabilit de facultate.

Cele mai citite

Iga Swiatek, campioană la Foro Italico. Poloneza a realizat „dubla” Madrid – Roma

Poloneza Iga Swiatek, liderul clasamentului mondial feminin, și-a adjudecat al 21-lea titlu al carierei, după ce s-a impus în finala turneului WTA de la...

Clotilde Armand și-a lansat o carte în care descrie lupta “nevăzută” din Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 și candidată la cel de-al doilea mandat, și-a lansat o carte pe care a intitulat-o "Din primărie. Partea nevăzută". O...

Ce pensie va avea Traian Băsescu, după ce și-a pierdut îndemnizația de fost președinte

Traian Băsescu a rămas fără îndemnizația de fost președinte în 2022. Astfel, acum va încasa doar pensie de europarlamentar. Fostul președinte liberal nu mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă