22.4 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialPerechea Grigoriu/ Pavăl a câştigat proba de dublu de la Andria

Perechea Grigoriu/ Pavăl a câştigat proba de dublu de la Andria

Perechea Patrick Grigoriu/ Costin Pavăl a câştigat întrecerea de dublu de la Turneul challenger de la Andria, din Italia.

Grigoriu și Pavăl au obținut cel mai important titlu al lor de până acum după ce s-au impus cu 7-6 (4), 6-7 (4), 10-5 în finala cu perechea ceho-suedeză Roman Jebavy/Andreas Siljestrom, cap de serie nr. 2. Siljestrom (33 de ani) ocupă locul 99 în clasamentul ATP la dublu, iar Jebavy (25 de ani) se află pe 137 în aceeași ierarhie, potrivit Agerpres.

"Am avut o săptămână destul de încărcată, dar care s-a terminat foarte bine. Ne-a luat un pic să realizăm reușita și să ne bucurăm de ea. Imediat după meci am avut o ușoară stare de euforie, dar a dispărut cu totul după premiere. Abia când am ajuns acasă am fost ceva mai conștienți de realizare și ne-am bucurat de rezultat", a spus Costin Pavel, care este campion național en titre la dublu masculin, alături de Grigoriu.

"Reușita de la turneu este o confirmare pentru noi că ne putem bate cu cei mai buni și ne motivează să ne pregătim și mai bine să putem continua în ritmul acesta. Din păcate, anul acesta nu mai sunt organizate turnee challenger. Ultima săptămână a fost aceasta care tocmai s-a terminat. Iar clasamentele noastre la simplu nu sunt îndeajuns de bune să putem intra la turnee futures în perioada asta a anului. În 2015 plănuim să jucăm cât mai multe turnee challenger și să urcăm în clasament cât mai mult cu putință. Un obiectiv ar fi să ajungem în top 100. Ținând cont de punctele care le-am făcut până acum împreună, în mai puțin de 6 luni de turnee, pot spune că este un obiectiv realizabil deoarece ne aflăm undeva la jumătatea drumului în momentul de față", a adăugat Costin Pavăl, citat de site-ul Federației Române de Tenis.

Grigoriu şi Pavăl joacă împreună din luna mai. Au câştigat turneul futures de la Bacău şi au mai disputat alte două finale, reuşind să câştige două dintre ele.

Pentru performanța din Italia Grigoriu şi Pavăl și-au adjudecat un cec de 2.155 euro și 80 de puncte ATP.

 

Cele mai citite

Gabriela Firea promite aeroportul București Sud

Gabriela Firea, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, promite că va construi aeroportul București Sud, în cazul în care va fi...

Ministerul Finanţelor: Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice a scăzut uşor în martie 2024

Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România era, în martie 2024, de 1.289.540, cu 425 mai puţine comparativ cu luna anterioară...

Ce pensie va avea Traian Băsescu, după ce și-a pierdut îndemnizația de fost președinte

Traian Băsescu a rămas fără îndemnizația de fost președinte în 2022. Astfel, acum va încasa doar pensie de europarlamentar. Fostul președinte liberal nu mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă