18.9 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăSpecialPERCHEZIŢII la suspecţi de înşelăciuni din domeniul auto

PERCHEZIŢII la suspecţi de înşelăciuni din domeniul auto

33 de percheziţii au loc, marţi dimineaţă, în cinci judeţe şi în municipiul Bucureşti. Anchetatorii caută mai multe persoane suspectate că, prin încheierea unor contracte de leasing, au indus în eroare mai multe companii de profil, determinându-le să le remită 38 de autovehicule.

Prejudiciul este estimat la peste 350.000 de euro şi peste două milioane de lei, aceasta deoarece suspecţii şi-ar fi vizat această activitate către maşini mai scumpe de 20.000 de euro, potrivit Parchetului.

Citeşte şi PERCHEZIŢII în Capitală şi în 2 judeţe din ţară la EVAZIONIŞTI. Vezi la cât se ridică prejudiciul

Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie împreună cu ofiţeri ai Direcţiei de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, beneficiind de sprijinul tehnic şi informativ al Serviciului Român de Informaţii, derulează în prezent 33 de percheziţii la domiciliul unor persoane, locaţii aflate în Bucureşti, precum şi pe raza a 5 judeţe (Timiş, Arad, Vâlcea, Argeş şi Giurgiu).

16 persoane puse sub invinuire

Acţiunea se înscrie în cadrul cercetărilor care se desfăşoară cu privire la săvârşirea unor infracţiuni de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fiind vizate peste 30 de persoane, faţă de 16 dintre acestea fiind dispusă începerea urmăririi penale.

Prejudiciul cauzat este în valoare de 359.731 euro şi 2.337.907 lei, fiind produs unor societăţi comerciale care le-au remis persoanelor cercetate în prezent, prin contracte de leasing, mai multe autoturisme pentru care nu au achitat ratele aferente şi pe care le-au înstrăinat fără drept într-o altă ţară.

Procedeul este simplu: se achizitioneaza masina in leasing, se platesc una-doua rate, dupa care masinile sunt duse in strainatate si vandute cu acte false.

 

 

 

Cele mai citite

Accident pe autostrada Transilvania. Un bărbat a murit

Un bărbat în vârstă de 30 de ani a pierit sâmbătă, 25 mai 2024, într-un tragic accident rutier petrecut pe autostrada Transilvania. Bărbatul a fost...

Nicolae Ciucă, despre problemele din Dolj: “PIB-ul e cu 20% mai mic decât media naţională”

Președintele Partidului Național Liberal (PNL), Nicolae Ciucă, a adus în atenție sâmbătă, la Dăbuleni, situația economică a județului Dolj, subliniind că Produsul Intern Brut...

Reforma poliției americane s-a amânat chiar și la patru ani de la decesul lui George Floyd

Moartea lui George Floyd a devenit un strigăt de mobilizare pentru echitate și justiție rasială, dar patru ani mai târziu, calea spre o reformă...
Ultima oră
Pe aceeași temă