30 C
București
luni, 3 iunie 2024
AcasăSpecialPDL cere ANULAREA probei de Limbă şi literatură română de la Bacalaureat

PDL cere ANULAREA probei de Limbă şi literatură română de la Bacalaureat

PDL cere reluarea probei de Limba română la Bacalaureat şi solicită Ministerului Educaţiei să prezinte cauzele care au condus la prezentarea subiectelor înaintea probei de examen, a anunţat, luni, vicepreşedintele PDL Raluca Turcan, potrivit Mediafax.

Ea a spus că, dacă informaţiile cu privire la scurgerea de informaţii înaintea probei de Limba română la Bacalaureatul de anul acesta sunt adevărate, înseamnă că Ministerul Educaţiei este obligat să recurgă la o măsură radicală.

Potrivit acesteia, prezentarea publică pe un site naţional a subiectelor de Limba română cu o oră înaintea examenului propriu-zis înseamnă amputarea şanselor pe care copiii le-au avut într-o evaluare naţională.

Vicepreşedintele PDL a spus că amputarea şanselor egale înseamnă încălcarea unui principiu fundamental al democraţiei şi, în acelaşi timp, un principiu fundamental pentru evaluare corectă.

“Ca atare, PDL consideră necesară reluarea probei de Limba română la Bacalaureatul de anul acesta şi solicită expres Ministerului Educaţiei să prezinte cauzele care au condus la prezentarea subiectelor înaintea probei de examen şi, în acelaşi timp, să reia evaluarea de limba română”, a menţionat Turcan.

 

Cele mai citite

Crește acciza la carburanți. Benzina și motorina se vor scumpi

Acciza la carburanți va crește în România de la data de 1 iulie 2024 ceea ce înseamă că, foarte probabil, prețurile la pompă se...

Iohannis a promulgat legea privind libera circulație a cetățenilor români în străinătate

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea care modifică regimul liberei circulații a cetățenilor români în străinătate. Potrivit unui comunicat transmis de Președinția României, șeful statului...

Primele amenzi pentru e-Factura vin luna viitoare

Primele amenzi pentru neaplicarea în România a noului sistem e-Factura vin în luna iulie 2024, precizează o știre postată pe site-ul Termene.ro, citând surse...
Ultima oră
Pe aceeași temă