26.4 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSpecialPatru traficanți de cocaină, arestați

Patru traficanți de cocaină, arestați

Patru persoane au fost arestate pentru trafic de cannabis. În urma perchezițiilor polițiștii de la combaterea criminalității organizate au descoperit zeci de ghivece cu plante de cannabis, cântare de mare precizie și diverse cantități de droguri.

”Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism –  Serviciul Teritorial Ploieşti, împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Prahova şi Tulcea au efectuat 5 percheziţii domiciliare pe raza mai multor judeţe, în cadrul unei acţiuni pe linia combaterii traficului de droguri de risc.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că persoanele cercetate au procurat, consumat şi comercializat,  droguri de risc şi droguri de mare risc – cocaină”, informează DIICOT.

100 de euro gramul de canabis

Drogurile procurate de suspecţi  erau vândute  la preţul de 50-60 lei/gramul de cannabis, cocaina, la preţul de 100 de euro/gram iar substanţele care au efecte psihoactive, sub formă de materie vegetală mărunţită şi sub formă de prafuri, la preţuri cuprinse între 20 şi 70 de lei, în funcţie de tipul de produs, de cantitate şi de  „clienţi”.

Procurorii D.I.I.C.O.T au surprins în flagrant, pe raza municipiului Constanţa, două persoane având asupra lor cantitatea de  400 grame cannabis, destinate comercializării.

Cu ocazia percheziţiilor a fost descoperită  o cultura in-door special amenajată, în care au fost găsite un număr de 30 ghivece din material plastic de culoare maro în fiecare dintre acestea fiind plantate câte o plantă cu aspect de canabis în diferite stadii de dezvoltare. De asemenea, au fost găsite diferite cantităţi de droguri de risc, 3 cantare electronice de precizie.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi a dispus măsura preventivă a arestării faţă de patru persoane. Cu privire la alte două persoane a fost dispusă măsura controlului judiciar.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Acţiunea a fost realizată cu sprijinul Jandarmeriei Române.

Cele mai citite

ELCEN îl acuză pe Nicușor Dan că minte

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a declarat joi, 23 mai, într-o conferință de presă că lipsa apei calde în mai multe sectoare din...

PSD și-a stabilit ținta cu fondurile europene: contracte de peste 20 de miliarde de euro, până la finalul acestui an. 

Adrian Câciu, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene anunță pe pagina sa de Facebook că deja au fost încheiate în țara noastră contracte de peste 6 miliarde de euro pentru proiectele...

FOTO. Incendiu la o pensiune din Alba

Zeci de pompieri militari din Aiud şi Alba Iulia intervin în municipiul Aiud pentru stingerea unui incendiu izbucnit iniţial, în cursul nopţii, la un...
Ultima oră
Pe aceeași temă