24.2 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăEconomieEconomie internăPSD și-a stabilit ținta cu fondurile europene: contracte de peste 20 de miliarde de euro, până la...

PSD și-a stabilit ținta cu fondurile europene: contracte de peste 20 de miliarde de euro, până la finalul acestui an. 

Adrian Câciu, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene anunță pe pagina sa de Facebook că deja au fost încheiate în țara noastră contracte de peste 6 miliarde de euro pentru proiectele depuse pentru programele din Politica de Coeziune 2021-2027. Până la finalul lui iunie, Câciu anunță că suma contractelor încheiate va ajunge la peste 10 miliarde de euro, iar obiectivul este ca până la finalul anului să se apropie de 20 de miliarde. Totodată, la acest moment România deja are rambursate 1,2 miliarde euro, iar până la finalul lui 2024 ar urma să ne intre în conturi un total de 5 miliarde de euro, parte din alocarea pe întreg exercițiul financiar 2021-2027.

Contracte în valoare totală de 6 miliarde euro încheiate pentru pentru proiecte depuse în cadrul apelurilor care au fost deschise pe programele finanțate din Politica de Coeziune 2021-2027. Până la finalul lunii iunie, valoarea contractelor va depăși 10 miliarde euro, iar până la final de an obiectivul este să contractăm minim 20 miliarde euro.(…) România are deja în conturi 1,2 miliarde euro din alocarea aferentă exercitiului 2021-2027 pe Politica de Coeziune. Până la final de an va avea peste 5 miliarde euro rambursați din acest exercițiu financiara decarat Adrian Câciu într-o postare pe Fcaebook.

Sănătatea, în topul clasamentului: 3 spitale regionale și cel puțin 7 spitale județene

Programul Sănătate din exercițiul 2021-2027 are alocate un total de 5,88 miliarde de euro, conform Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE). Dintre acestea deja au fost contractate 2 miliarde de euro, fapt care poziționeaza segmentul Sănătate în topul absorbției defonduri de la MIPE.

Din acești bani se vor construi, printre altele, cele 3 spitale regionale de la Iași, Cluj, Craiova (faza a II- a). Deasemenea, acești bani vor susține construcția și dotarea a7 spitale județene/ județene de urgență: spitale monospecialitate/centre de transplant acreditate localizate în centre universitare.Cele mai mari valori contractate se înregistrează în cadrul Programului Sănatate(cca 2 mld eur) și Programului Dezvoltare Durabilă, iar ceea ce este important este ca sunt proiecte care se referă la investitiiîn infrastructura sectorială, se arată în postareaministrului.

Și IMM-urile vor încasa sume record.

Peste 8 miliarde de lei valorează și proiectele deja depuse pentru apelul dedicat dezvoltării IMM-urilor, care face parte din Programul Tranziție Justa al aceluiași exercițiu financiar 2021-2027. Contractarea începe de săptămâna viitoare!

De săptămâna viitoare începem contractarea proiectelor depuse în cadrul apelului dedicat dezvoltării IMM-urilor din Programul Tranziție Justă, unde au fost depuse proiecte care depăsesc 8 miliarde lei, a mai scris Adrian Câciu pe Facebook.

PSD este partidul care introduce în România salariul minim european, are cei mai mulți primari și președinți de Consilii Județene campioni ai proiectelor cu bani de la Comisia Europeană și a reușit, în actuala guvernare, să ducă absorbția de fonduri europene la peste 97%.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Un român a fost ucis în Congo iar alți doi sunt răniți

Un cetățean român a fost ucis în Congo iar alți doi români sunt răniți, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe (MAE) al României în ziua...

Banca Mondială finanțează proiecte medicale, de transport și de management al riscului la dezastre, a anunțat premierul Ciolacu

Banca Mondială finanțează în România proiecte medicale, de învățământ, de transport și de management al riscului la dezastre, a anunțat premierul Marcel Ciolacu. Șeful Executivului...

Negocierile de aderare la UE ale Ucrainei și Republicii Moldova încep la 25 iunie

Negocierile pentru aderarea Ucrainei și Republicii Moldova la UE încep la data de 25 iunie 2024, a anunțat Cristina Gherasimov, vicepremier al Republicii Moldova...
Ultima oră
Pe aceeași temă