20.4 C
București
vineri, 14 iunie 2024
AcasăSportAlte sporturiHalterofilele Loredana Toma şi Mihaela Cambei s-au calificat la Jocurile Olimpice

Halterofilele Loredana Toma şi Mihaela Cambei s-au calificat la Jocurile Olimpice

Halterofilele Loredana Toma şi Mihaela Cambei au obţinut calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris, unde vor participa la categoriile 71 kg, respectiv 49 kg.

Anunțul a fost făcut vineri de Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, pe pagina oficială de Facebook. Astfel, numărul sportivilor români calificaţi la Jocurile Olimpice de la Paris a ajuns în acest moment la 88.

Loredana Toma s-a calificat la Jocurile Olimpice Paris 2024, după ce s-a clasat pe locul 4 în ierarhia mondială feminină de haltere, în limitele categoriei 71 kg. Ea este cea mai bine clasată halterofilă din Europa.

În vârstă de 28 de ani, Loredana Toma are în palmares la Campionatele Mondiale trei medalii de aur (la total, smuls, aruncat) la Anaheim (SUA), în 2017, în limitele categoriei 63 kg, două medalii de aur (la total şi smuls) la Bogota (India), în 2022, la 71 kg. Ea a câştigat o medalie de argint (la smuls) şi un bronz (la total), la Aşgabat (Turkmenistan), în 2018, şi un bronz (la total) la Pattaya (Thailanda), în 2019, în limitele categoriei 64 kg.

La Campionatele Europene, Toma a reuşit de patru ori tripla de aur (la total, smuls şi aruncat): în 2017 şi 2018 – la 63 kg şi în 2019 şi 2021 – la 64 kg. În limitele categoriei 58 kg, a cucerit două medalii de argint, (la aruncat şi total), un bronz, la smuls, în 2013 şi tripla de argint, în 2014.

Ea a fost desemnată cea mai bună halterofilă europeană a anului 2021.

Aleasă cea mai bună halterofilă din Europa în 2023, Mihaela Cambei a obţinut calificarea olimpică în limitele categoriei 49 kg. Ea va concura la Paris 2024 graţie locului ocupat în ierarhia mondială. Românca ocupă locul 5 la categoria ei de greutate şi este cea mai bine clasată sportivă din Europa.

Mihaela Cambei este triplă campioană europeană de seniori în 2023 şi 2024 şi medaliată cu argint şi bronz la smuls, la Mondialele din 2022, respectiv 2023.

Ea este legitimată la CSM Oneşti şi va participa la prima ei ediţie de Jocuri Olimpice.

Team Romania are în acest moment 88 de sportivi calificaţi la JO 2024, la 13 sporturi.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Germania a reintrodus controale în interiorul Schengen, pentru EURO 2024

Germania a reintrodus, încă din data de 7 iunie a.c., controale în interiorul spațiului de liberă circulație Schengen. Măsura este luată ca una de siguranță,...

NEWS ALERT. Cod roșu de furtună în București și judeţele Ialomiţa, Călăraşi şi Ilfov

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis joi seara avertizări cod roşu de furtună pentru municipiul Bucureşti şi în localităţi din judeţele Ialomiţa, Călăraşi şi...

Tricourile tricolorilor din meciul cu Ucraina, însoțite de portretele pictate ale acestora, într-o licitație caritabilă

Tricourile tricolorilor din meciul cu Ucraina, însoțite de portretele pictate ale acestora sunt incluse într-o licitație caritabilă extraordinară, organizată de Federația Română de Fotbal...
Ultima oră
Pe aceeași temă