31.4 C
București
sâmbătă, 22 iunie 2024
AcasăPoliticăGabriela Firea vrea investiții mai mari în Cultura Capitalei

Gabriela Firea vrea investiții mai mari în Cultura Capitalei

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat vineri că şi-ar dori să se aloce fonduri mai mari din bugetul municipalităţii pentru Cultură, având în vedere că în Bucureşti vin să vadă spectacole iubitorii de artă din întreaga ţară.

Prezentă alături de primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, la o conferinţă de presă în care a fost prezentat proiectul unui teatru nou, Gabriela Firea a declarat: „Aici, în Sectorul 4, cu siguranţă vor veni la teatru bucureşteni din toate sectoarele, nu doar cei care sunt aici locuitori şi îmi aduc aminte, de asemenea, despre faptul că în mandatul de primar general am înfiinţat un teatru nou, de la zero – primul teatru dedicat dramaturgilor români care există şi acum şi se bucură spectatorii care merg să îi vadă pe actorii preferaţi şi să vadă munca regizorilor şi a tuturor oamenilor de scenă. (…) Suntem acum parte la un moment extraordinar, la vremuri în care se vorbeşte mai mult despre infrastructură, iată, noi ne dedicăm astăzi Culturii, ceea ce este un lucru minunat”.

Ea a adăugat că nicio naţiune nu poate să reziste în timp fără istorie, fără cultură, fără tradiţii, fără educaţie.

„Cele 14 teatre care sunt în subordinea Primăriei Capitalei, poate că este un cuvânt prea dur, eu consider că aceste teatre sunt în grija Primăriei, au beneficiat împreună cu celelalte instituţii culturale, muzeele şi bibliotecile, de aproape 10% din bugetul pe care l-am gestionat ca primar general. 10% nu este mult, nu este nici puţin, ne-am dori şi mai mult decât acest procent să fie investit în Cultura Capitalei, pentru că aici nu vin doar bucureşteni, în teatrele din Capitală vin iubitori de cultură, de artă, din întreaga ţară şi ne dorim să vină cât mai mulţi din întreaga Europă. În fiecare vară, în luna august, am organizat împreună festivalul de teatru la care au venit, de asemenea, tineri şi mai puţin tineri din întreaga ţară la Bucureşti special pentru festivalul de teatru”, a menţionat Firea.

Social-democrata a menţionat că se bucură de fiecare dată când se face o pauză “din viaţa tumultuoasă”, iar timpul se dedică Culturii.

„Într-un timp cât mai scurt ne dorim să venim aici la spectacol, aşa cum am făcut-o şi cu Sala Gloria din Sectorul 3 unde se joacă piese minunate şi este redată publicului. Era o ruină şi primarul Robert Negoiţă, împreună cu cei care eram atunci la Primărie, am redat această sală de spectacole bucureştenilor. De asemenea, Casa Eliad, chiar dacă este ceva mai mică ca dimensiune, găzduieşte spectacole extraordinare, de forţă, din domeniul cutural”, a conchis Firea.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Buletinele de vot din hârtie care nu zgârie rău ar putea fi reutilizate

Ilustrație: Marian Avramescu Țară prietenoasă cu mediul înconjurător și dedicată reciclării, chiar și în situația în care nu are un Sistem de Granție Returnare...
Ultima oră
Pe aceeași temă