21.3 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăSpecialParis: 3 piese de aur în valoare de 600.000 euro, furate de...

Paris: 3 piese de aur în valoare de 600.000 euro, furate de la Musée des Arts Premiers

Conducerea Musée des Arts Premiers din Paris a depus plângere, vineri, anunţând furtul a trei piese din aur, a căror valoare a fost estimată la 600.000 de euro, după ce a constatat absenţa acestora la începutul lunii august, a anunţat, luni, o sursă din cadrul poliţiei pariziene, informează AFP citată de Mediafax.

 

Un angajat al acestui muzeu de pe Quai Branly din Paris a constatat absenţa celor trei piese expuse într-o rezervă, la începutul lunii august. “Nu se cunoaşte, însă, data exactă la care a avut loc furtul”, a declarat o sursă din cadrul poliţiei, citată de cotidianul Le Parisien.

Este vorba despre trei obiecte din aur, cu dimensiuni de câţiva centimetri, reprezentând măşti ale culturii Adioukrou şi Baoulé.

Autorităţile franceze nu au constatat urmele unei pătrunderi prin efracţie. De această anchetă se va ocupa Brigada de combatere a banditismului din Paris.

Muzeul de pe Quai Branly, cunoscut şi sub denumirea de Muzeul Artelor şi Civilizaţiilor din Africa, Asia, Oceania şi cele două Americi, găzduieşte peste 300.000 de obiecte. Instituţia a fost inaugurată în iunie 2006, de fostul preşedinte francez Jacques Chirac, în urma unei iniţiative a autorităţilor de a crea la Paris un mare muzeu dedicat “primelor” arte.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 843: Putin declară câți militari ruși luptă în Ucraina

Preşedintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a anunţat că aproximativ 700.000 de militari ruşi participă în prezent la ofensiva din Ucraina. 'Avem aproape 700.000 bărbaţi în...

Formația de handbal masculin CS Dinamo și-a anunțat noul antrenor

Spaniolul David Davis a fost numit în funcţia de antrenor al echipei masculine de handbal CS Dinamo Bucureşti, a anunţat campioana României pa pagina...

Un influencer din Dubai a fost amendat cu 1.800 de euro

Autoritățile au prins o femeie că a navigat cu o barcă pneumatică pe un țărm interzis după ce a postat chiar ea videoclipuri despre...
Ultima oră
Pe aceeași temă