17.7 C
București
miercuri, 29 mai 2024
AcasăSpecialOperațiunea Cristal continuă. Comercianții de la Dragonul Roșu, verificați ZILNIC de inspectorii...

Operațiunea Cristal continuă. Comercianții de la Dragonul Roșu, verificați ZILNIC de inspectorii fiscali

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) va efectua controale în fiecare zi la ”Dragonul Roșu”, din cauza nivelului ridicat de evaziune din acest engros, potrivit unui comunicat al Fiscului. 

Președintele ANAF, Gelu Diaconu, a precizat că a luat această decizie în urma rezultatelor înregistrate după primele trei zile de verificări de la ”Dragonul Roșu”. 

Citește și: Operațiunea Cristal. Fiscul a adăugat pe listă șase noi complexuri comerciale. Ce amenzi a aplicat

De asemenea, președintele ANAF a declarat că a dipus intensificarea acțiunilor de monitorizare, iar la București vor fi aduși inspectori de la celelalte regionale antifraudă, pentru a dubla forța de control din Capitală. 

În cele trei zile de controale au fost verificați 144 de agenți economici și s-au dat 152 de amenzi în valoare de 1.369.929 de lei. De asemenea, Fiscul a confiscat bunuri și bani în valoare de 656.841 de lei. 

Complexul Dragonul Roșu aparţine Niro Investment, firmă controlată de deputatul UNPR Dumitru Nicolae și a fost inclus în cele 60 de complexuri verificate de ANAF în cadrul Operațiunii Cristal. 

Fiscul vrea să elimine firmele evazioniste din centrele engros şi să blocheze, cu ajutorul noii proceduri de înregistrare în scop de TVA, accesul acestora și al persoanelor implicate în circuitul economic.

 

Cele mai citite

Ploi torențiale și vijelii, în aproape toată țara. HARTA

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben de ploi consistente, descărcări electrice şi vijelii, valabilă până mâine seară în 25...

JYSK a lansat colecția de mobilier și accesorii de grădină pentru vara 2024

Retailerul scandinav de mobilier și decorațiuni pentru casă JYSK a prezentat noua colecție de mobilier...

Generalul israelian Yair Golan este noul şef al Partidului Laburist din Israel

Fostul general Yair Golan a fost ales marţi în funcţia de şef al Partidului Laburist din Israel, în timp ce această formaţiune de stânga,...
Ultima oră
Pe aceeași temă