12.8 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialO femeie din Vaslui a născut acasă

O femeie din Vaslui a născut acasă

O femeie din județul Vaslui a născut acasă, după ce nașterea s-a declanșat înainte ca femeia să fie preluată de un elicopter SMURD, relatează Mediafax.

Unul din cele două elicoptere SMURD din Iași care au făcut, marţi, mai multe intervenţii în județele Vaslui și Bacău, unde drumurile au fost blocate și ambulanțele locale nu au putut ajunge, a fost solicitat şi în localitatea Ciocani, pentru a transporta o gravidă la Maternitatea "Cuza-Vodă“ din Iași.

Întrucât naşterea s-a declanșat înainte ca femeia să fie urcată în elicopter, echipajul medical aflat la faţa locului a asistat-o pe gravidă, la naştere intervenind şi și prof.dr. Diana Cimpoeșu, medic-șef UPU-SMURD, de la Spitalul "Sfântul Spiridon" din Iași.

"Am aterizat în apropierea casei unei femei care se afla în cursul unei nașteri naturale. Am asistat la finalizarea nașterii, pe mamă am ajutat-o pentru extragerea placentei și apoi am preluat ambii pacienți. Este un micuț de sex masculin, cu stare generală bună, sperăm într-o evoluție favorabilă, chiar dacă este vorba despre o naștere la domiciliu în condiții grele de iarnă“, a declarat, marți, prof.dr. Diana Cimpoeșu.

Elicpterele SMURD de la Iaşi au mai intervenit la Mironeasa, unde un bebeluș de două luni care avea bronșolită şi dificultăţi în respiraţie a fost preluat și dus la Maternitatea "Cuza Vodă“, la aceeaşi unitate spitalicească fiind dusă şi o gravidă care avea tulburări de coagulare.

De asemenea, o altă tânără de 20 de ani, însărcinată, a fost adusă la spital, în Iaşi, cu elicopterul SMURD, din localitatea ieşeană Fântânele, comuna Focuri.

"Cu elicopterul mare, MI 8, am fost la Podu Turcului, Bacău, de unde am preluat trei pacienți: o gravidă, un pacient de 65 de ani cu accident vascular cerebral, hemiplegie și un pacient de 79 de ani cu abdomen acut chirurgical, pe care i-am transferat la Bacău, fiind preluați de Serviciul de Ambulanță Bacău pe aeroport, pentru internare în spitalul județean“, a mai spus prof.dr. Diana Cimpoeșu.

Cele mai citite

Securicii au pus frișcă sintetică pe blatul electoral

Campania electorală pentru alegerile locale și europarlamentare e plină de ciudățenii. Pe lângă faptul că nu ni se spune nimic despre viziunea României privind...

Poliția ungară l-a arestat pe căpitanul unei nave implicată într-o coliziune pe Dunăre

Poliţia ungară a anunţat luni că l-a arestat pe căpitanul unei nave de croazieră sub pavilion elveţian implicată într-o coliziune pe Dunăre cu o...

Momente emoționante pe Anfield! Jurgen Klopp s-a despărțit de FC Liverpool cu o victorie

FC Liverpool a câştigat cu scorul de 2-0 în faţa lui Wolverhampton și a terminat pe poziția a treia în Premier League. La ultimul...
Ultima oră
Pe aceeași temă