33.1 C
București
joi, 13 iunie 2024
AcasăSpecialO carte-eveniment, de mâine la chioșcuri, doar cu „România liberă“, la prețul...

O carte-eveniment, de mâine la chioșcuri, doar cu „România liberă“, la prețul special de 14,9 lei: „Fenomenul Trump și America profundă“

Cartea momentului despre omul anului, singura biografie europeană a celui care a uimit planeta devenind al 45-lea președinte al SUA, este lansată astăzi, într-un eveniment special care se desfășoară la Hotelul Hilton Athénée Palace din București. 

Noutatea cărții „Fenomenul Trump și America profundă” “vine din analiza filozofiei antreprenoriale care a făcut dintr-un businessman de succes un foarte controversat președinte”. „În plus, cititorul român va descoperi elemente biografice inedite: istoria europeană a familiei Trump, relația lui Donald cu unii pastori creștini nonconvenționali (de exemplu, Norman Vincent Peale), prezentarea fără perdea a scandalurilor sexuale etc. Cartea e plină de surprize și voi lăsa cititorii să le descopere singuri”, a explicat autorul volumului, Mihai Neamțu, de ce este important acest volum pentru oricine vrea să înțeleagă mai bine cum a reușit Donald Trump să câștige alegerile prezidențiale în ciuda uriașei opoziții din partea majorității presei nord-americane și a societății civile din SUA.



„Trump e foarte prost tratat de presa corporatistă din America de Nord sau Europa apuseană. Jurnaliștii progresiști îl descriu ca pe o figură plină de ură, care a introdus volatilitate și isterie în viața politică a Occidentului la cote nemaivăzute încă din perioada Războiului Civil (secolul al XIX-lea). (…) Ar fi tragic dacă aceste neajunsuri ale președintelui Trump ar permite din nou forțelor hegemonice de pe cele două coaste ale Americii să profite și să lase de izbeliște americanul de rând și clasa muncitoare tot mai supărată și marginalizată”, a arătat și profesorul emerit Tom Gallagher, de la Universitatea din Bradford, în „Cuvântul înainte” la volumul „Fenomenul Trump și America profundă”, scris de Mihai Neamțu. 

Un personaj inclasabil

Invitat special la dezbaterea care are loc azi la Hotelul Hilton, de la ora 18.30, cu ocazia lansării cărții, este noul președinte al PNL, Ludovic Orban. Dezbaterea va fi îmbogățită de intervențiile a trei foști miniștri de Externe, respectiv Teodor Baconschi, Titus Corlățean și Cristi Diaconescu, ale jurnaliștilor Sabin Orcan, directorul editorial al „României libere”, Rareș Bogdan și Radu Moraru, dar și ale diplomaților Cătălin Avramescu sau Dan Dungaciu. „Președintele Statelor Unite este un personaj inclasabil: un tip opulent, dar apropiat de taximetriști, oameni simpli sau creștini fără mulți bani; un proprietar de cazinouri, dar posesor al unei Biblii în traducere protestantă; un businessman cu investiții globale, dar îndârjit apărător al excepționalismului american.

Donald Trump e un lider construit pentru a stârni contradicții. După triumful de la Casa Albă, milioane de oameni și-au curățat lista de prieteni pe Facebook. Tensiunea socială e reală, dar tocmai din acest motiv organizăm dezbateri de idei. Pe 3 iulie, ora 18.30, la Hotelul Hilton, vom dezbate Fenomenul Trump împreună cu Ludovic Orban, Teodor Baconschi, Sabin Orcan, Radu Moraru. E nevoie să înțelegem cel mai spectaculos produs al democrației americane din ultimele patru decenii”, a anunțat și Mihail Neamțu. 

Cu „România liberă“ și Open Education, din 4 iulie

„Fenomenul Trump și America profundă” poate fi achiziționată începând de mâine, la chioșcurile de presă, în exclusivitate cu „România liberă”, la prețul special de doar 14,9 lei. Publicația noastră, în parteneriat cu Open Education, vă oferă astfel nu doar un ziar de calitate, care vă aduce zilnic investigații exclusive, opiniile unor oameni importanți ai momentului sau analize din actualitatea românească și internațională, ci și, începând din 4 iulie, un volum esențial pentru biblioteca oricui vrea să-și aprofundeze înțelegerea despre lumea tot mai complicată în care trăim. Pentru că cititorii RL merită tot ce e mai bun.  


Eliza Avram
Eliza Avram
Eliza Avram scrie sub pseudonim la Ziarul România Liberă din anul 2014. Eliza este un jurnalist român de investigații care a dezvăluit situații și acte de corupție din România. Printre cele mai cunoscute relatări se numără dezvăluirile despre legăturile Speranței Munteanu (Partener KPMG România) și fostul premier Victor Ponta, despre fratele fostului șef SIE - Gabriel Predoiu, despre malaxorul DNA din Ploiești (Ana Maria Pătru), și dezvăluirile despre păienjenișul fostei conduceri de la Unirea Shopping Center dar și ale clanului Stan (patronii Stanbox) - pe aceeași rețetă cu cea a lui Ion Rădoi (contractul de asociere dintre Metrorex și firma sindicatului condus de Ion Rădoi)
Cele mai citite

Serbia: Banca Națională a redus dobânda pentru prima dată din 2020

Banca Naţională a Serbiei a redus dobânda pentru prima dată din 2020, după ce inflaţia a revenit la intervalul ţintă a NBS iar Banca...

“Detention” vine în școală românească; dar mai prietenos

Cazul elevului de la Colegiul “Ion Creangă” din Capitală, care și-a atacat o profesoară cu un cuțit a trezit o oareșce preocupare a decidenților...

Ministerul Educației, despre introducerea “sălii de detenție”

Ministerul Educației (ME) vine cu precizări, după ce în spațiul public au circulat informații despre introducerea “sălii de detenție” în școli. Având în vedere folosirea...
Ultima oră
Pe aceeași temă